Image via Riot Games
by Alex717 in
NA LCS NEA ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στα μέσα της φάσης των ομίλων του παγκοσμίου πρωταθλήματος, όμως κάτι που έχει φανεί ξεκάθαρα είναι το χαμηλό αγωνιστικό επίπεδο των εκπροσώπων του LCS στα Worlds 2022.

Η εμφατική πρόκριση των Evil Geniuses απέναντι στους MAD Lions ανέβασε τις προσδοκίες των Αμερικάνων φανς, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι οι Cloud9 θεωρήθηκαν από πολλούς ως η μεγαλύτερη ελπίδα για την Δύση πριν την έναρξη του τουρνουά.

Τα αποτελέσματα μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές ημέρες είναι κάτι παραπάνω απογοητευτικά για τις κορυφαίες ομάδες του βορειοαμερικανικού πρωταθλήματος, αφού δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φτάσουν στην νίκη μετά από εννέα παιχνίδια.

Μάλιστα, ένα στατιστικό που φανερώνει ακόμα περισσότερο το χαμηλό επίπεδο απόδοσης του LCS στα Worlds 2022, είναι το γεγονός ότι καμία ομάδα εκ των C9, 100 Thieves και Evil Geniuses δεν έχει καταφέρει να σπάσει κάποιο tier 2 turret των αντιπάλων της σε κάποια από τις αναμετρήσεις.

Ο Reddit user MrPraedor έφερε στο φως αυτό το στοιχείο μέσα από ένα post του στην δημοφιλή πλατφόρμα και προκάλεσε ακόμα περισσότερες αρνητικές αντιδράσεις.

Παρακολουθώντας τους Αμερικάνους content creators και πρώην παίκτες που παρακολουθούν ζωντανά τα παιχνίδια του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο stream τους, είναι εύκολα κατανοητό ότι τόσο για εκείνους όσο και γενικότερα για το community, η μεγαλύτερη απογοήτευση προέρχεται από το γεγονός ότι τα NA teams φαίνεται να μπαίνουν εξαιρετικά φοβισμένα στους αγώνες και να μην προσπαθούν καν να διεκδικήσουν την νίκη.

Το μεγαλύτερο αρνητικό σερί για το LCS στα Worlds χρονολογείται το 2015, όπου οι αμερικάνικες ομάδες γνώρισαν 11 ήττες στην σειρά, συμπεριλαμβανομένου και ενός tiebreaker.

Με τις πολύ κακές τους εμφανίσεις ως τώρα, όλα τα αρνητικά ρεκόρ απειλούνται να σπάσουν φέτος, ενώ πολλοί φανς δεν διστάζουν να εκφράσουν την επιθυμία τους να δουν τα LCS squads να ολοκληρώνουν την παρουσία τους με 0-18, με την ελπίδα αυτό να λειτουργήσει ως “σφαλιάρα”, που θα ξυπνήσει τους υπεύθυνους και θα οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές.

Η αλήθεια είναι ότι οι συζητήσεις αυτές γίνονται σχεδόν κάθε χρόνο, αφού οι περιπτώσεις όπου οι εκπρόσωποι του LCS έχουν καταφέρει να πετύχουν κάτι ξεχωριστό στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη είναι μεμονωμένες και οι αιτίες γι’ αυτό δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα.

Μία άποψη που προβάλετε αρκετά είναι το γεγονός ότι το region βρίσκεται σε μειονεκτική θέση λόγω της μικρής βάσης παικτών, κάτι που αναγκάζει τις ομάδες να επενδύουν πολλά χρήματα σε imports, με αυτή την πολιτική να μην φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως έχει αποδειχτεί επανειλημμένα.

Η κύρια απαίτηση που έχουν οι οπαδοί από τις ομάδες τους είναι να σταματήσουν την προσπάθεια της προσαρμογής στο meta, όπως αυτό παρουσιάζεται από τις ασιατικές ομάδες, και να δώσουν βάρος σε ένα τρόπο παιχνιδιού που βολεύει τις ίδιες, όπως ακριβώς γίνεται με τις ομάδες του LEC.

Οι φωνές ότι έφτασε η ώρα για μία μεγάλη αλλαγή είναι πιο έντονες από ποτέ. Μείωση των budget, μικρότερες επενδύσεις σε import παίκτες και προσπάθεια ανάδειξης του τοπικού ταλέντου της Bόρειας Αμερικής είναι μερικές παράμετροι που έχουν γίνει θέμα συζήτησης στο community.

Ωστόσο, αρκετοί άνθρωποι του χώρου έχουν κάνει την πρόβλεψη ότι παρά την διαφαινόμενη παταγώδη αποτυχία του LCS σε αυτό το τουρνουά, δύσκολα θα αλλάξει κάτι σημαντικά στο άμεσο μέλλον.

Το μπαλάκι πλέον πάει στα χέρια των υπεύθυνων και μετά το τέλος του τουρνουά, που όπως όλα δείχνουν θα καταλήξει καταστροφικά για το LCS, καλούνται να δράσουν και να προσπαθήσουν να βρουν επιτέλους τις αιτίες που έχουν οδηγήσει στην παρούσα κατάσταση και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να την αλλάξουν.

Η Cloud9 έχει πετύχει την μεγαλύτερη επιτυχία για το LCS στα Worlds, όταν κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά το 2018.
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply