Image via leagupedia
Avatar photo by Anima in
NEA ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

# Worlds 2013 αφιέρωμα

Οι ημέρες που απομένουν για την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος λιγοστεύουν και το Esportal συνεχίζει να σας κρατάει στο πνεύμα τις κορυφαίας διοργάνωσης στον κόσμο. Σειρά παίρνει το αφιέρωμα στα Worlds του 2013, που σήμαναν την απαρχή της μεγαλύτερης ως τώρα δυναστείας στην ιστορία του League of Legends, αλλά και μίας από τις πιο ιστορικές κόντρες μεταξύ δύο κορυφαίων παικτών.

Το 2013 έγινε η διεξαγωγή του 3ου παγκοσμίου πρωταθλήματος League of Legends, ξανά στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αυτή τη φορά όμως, η Riot Games είχε φροντίσει να εξασφαλίσει για τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού το Staples Center, γήπεδο των Los Angeles Lakers και των Los Angeles Clippers, με συνολική χωρητικότητα 20.000 θεατών.

Η εταιρία θεώρησε ότι με τη διεξαγωγή του τελικού σε μία από τις πιο γνωστές έδρες του μεγαλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο θα προσέλκυε περισσότερο κόσμο που δεν ασχολούνταν με το League of Legends, και εκ του αποτελέσματος είχε δίκιο.

Image via gamespot

Ο αριθμός των ομάδων στο τουρνουά αυξήθηκε από 12 που ήταν το 2012, σε 14. Μεταξύ αυτών ήταν 3 ομάδες από την Ευρώπη (Fnatic, Gambit Gaming, GamingGear.eu), 3 από τη Βόρεια Αμερική (TSM, Cloud9, Team Vulcun), 3 από τη Νότια Κορέα (SK Telecom T1, NaJin Black Sword, Samsung Ozone), 2 από την Κίνα (Οh My God, Royal Club), 1 από την Ταιβάν (Gamania Bears) και 1 από τις Φιλιππίνες (Mineski). Οι δέκα από αυτές τις ομάδες ήταν χωρισμένες σε 2 ομίλους των 5, ενώ οι 4 κορυφαίες ομάδες στο All Star της Σαγκάης πήραν κατευθείαν την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκείνη την περίοδο, δύο παίχτες με εξαιρετικές μηχανικές ικανότητες είχαν “τραβήξει” τα βλέμματα των θεατών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο πρώτος ήταν ο bot laner των Royal Club, Uzi, ο οποίος είχε επιδείξει εξαιρετικά στοιχεία στα regional finals της Κίνας.

Ο δεύτερος ήταν ο mid laner των SKT, Faker, ο οποίος τόσο με την εμφάνισή του στα regional finals της Κορέας όσο και στο group stage του παγκοσμίου πρωταθλήματος, είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στους θεατές λόγω των εκπληκτικών του ικανοτήτων, δίπλα στον jungler της ομάδας Bengi.

Image via wikimedia commons

Τα προημιτελικά της διοργάνωσης δεν έκρυβαν ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς και οι 8 ομάδες θεωρούνταν ιδιαίτερα καλές, ενώ μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου ήταν οι πολύ δυνατοί Fnatic, οι SKT αλλά και οι NaJin Black Sword.

Oι SKT ήταν η πρώτη ομάδα που έφτασε στον μεγάλο τελικό, επικρατώντας επί των Gamania Bears, αλλά και επί των συμπατριωτών τους NaJin με 3-2. Τότε, πολλοί πίστεψαν ότι η ομάδα που θα έβρισκε αντιμέτωπη στον τελικό θα ήταν οι Fnatic. Όμως, ο κόσμος είχε ξεχάσει τους Royal Club του Uzi οι οποίοι θεωρούνταν underdogs, καθώς δεν ήταν γνωστοί στον κόσμο εκτός της Ασίας, ενώ η Κίνα δεν υπολογιζόταν ως δυνατό region.

Παρ’ ολ’ αυτά, με μία εμφατική νίκη επί των Fnatic με 3-1 οι Royal Club έφτασαν στον μεγάλο τελικό, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της αντιπαλότητας μεταξύ Faker και Uzi, η οποία θεωρείται μέχρι και σήμερα από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του League of Legends.

Ο μεγάλος τελικός, ο οποίος έσπασε το ρεκόρ ταυτόχρονων προβολών, θεωρείται μέχρι και σήμερα ένας από τους πιο ιστορικούς όλων των εποχών, όχι μόνο στο League of Legends αλλά και γενικότερα στα esports.

Ο λόγος είναι ότι έθεσε τις βάσεις για το ξεκίνημα μίας ακόμη κόντρας, αυτή μεταξύ Κίνας και Κορέας. Από το 2013, οι δύο αυτές χώρες ανταγωνίζονται μόνες για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, αφού κανένα άλλο region δεν έχει καταφέρει ακόμη να σπάσει αυτό το σερί των 9 συνολικά τίτλων!

Image via Riot Games

Σε αυτόν, οι SKT T1 επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και με το εμφατικό 3-0 δεν επέτρεψαν στους Royal Club να ολοκληρώσουν ένα ακόμη underdog miracle run όπως είχε γίνει το 2012, προσθέτοντας έτσι στη συλλογή τους το πρώτο Summoner’s Cup στην ιστορία του οργανισμού.

Βέβαια, κανείς τότε δεν είχε στο μυαλό του ότι εκείνο το τρόπαιο δεν ήταν απλά ένας τίτλος. Ήταν αυτό που σηματοδότησε την αρχή της μεγαλύτερης δυναστείας και της πιο επιτυχημένης ομάδας όλων των εποχών. Των SK Telecom T1.

Image via wikimedia commons

# Worlds 2013 αφιέρωμα

Website | + posts

Related Posts

No Comments

Leave a Reply