by Alex717 in
EMEA Masters NEA ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΥΡΩΠΗ

To EU Masters μπαίνει σε μία νέα εποχή από το 2023 και ένα ερώτημα που θα απασχολήσει την ευρωπαϊκή κοινότητα είναι το αν μπορούν οι ομάδες από το τούρκικο TCL να φανούν ανταγωνιστικές απέναντι στα δυνατότερα εθνικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Η κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη εκτός LEC θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο την νέα αγωνιστική σεζόν, με το νεοσύστατο EMEA Masters να συμπεριλαμβάνει τόσο ομάδες από το πρωτάθλημα Τουρκίας όσο και από αυτό της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (Arabian League).

Είναι γνωστό πως τα εθνικά πρωταθλήματα που βρίσκονται σε θέση ισχύος αυτή την χρονική περίοδο είναι το γαλλικό LFL και το ισπανικό LVP, με τις εκπροσώπους τους να έχουν πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια.

Sceenshot via lol.fandom.com

Στο δεύτερο σκαλί δυναμικότητας βρίσκεται η γερμανική Prime League, η οποία κατά καιρούς έχει στείλει κάποιες άκρως ανταγωνιστικές ομάδες στην διοργάνωση, ενώ το NLC βελτίωνε συνεχώς τα αποτελέσματα του με τον καιρό.

Ωστόσο, το Northern League of Legends Championship θα έχει πλέον μόνο μία θέση για το main stage του EMEA Masters, κάτι που οδήγησε σε ραγδαίες εξελίξεις, με πολλές ομάδες να αποσύρονται από το πρωτάθλημα και τις χορηγίες να μειώνονται ριζικά.

Η αποδυνάμωση της λίγκας προκάλεσε αντιδράσεις σε ένα μέρος της βάσης των οπαδών, όμως το ερώτημα που προκύπτει είναι το αν θα μπορέσει το TCL να “γεμίσει τα παπούτσια” του NLC και να καταφέρει να σταθεί στα ίσια απέναντι στους κορυφαίους και γιατί όχι να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

Το πρωτάθλημα Τουρκίας αποτελούσε μέχρι φέτος ένα ξεχωριστό region, με τους πρωταθλητές του Spring και Summer split να προκρίνονται για το MSI και τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα για το TCL μόνο ενθαρρυντικά δεν ήταν, με την Riot να παίρνει την απόφαση να το εντάξει στο οικοσύστημα των ευρωπαϊκών ERLs, εκεί όπου οι ομάδες του θα μπορέσουν να φανούν πιο ανταγωνιστικές.

Ας βάλουμε λοιπόν σε μία σειρά τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που μπορεί να κρίνουν τον βαθμό της επιτυχίας των ομάδων από το Turkish Championship League.

Τα μπάτζετ που επενδύονται από τους οργανισμούς μόνο αμελητέα ποσότητα δεν θεωρούνται. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες δείχνουν προτίμηση σε παίκτες από την Νότια Κορέα για να καλύψουν τις θέσεις των ξένων, βάζοντας τους δίπλα σε γηγενής παίκτες.

Μερικά από τα κορυφαία ονόματα που θα παίξουν στο TCL το 2023 είναι αυτό του πρώην jungler της Team Vitality, Haru, του πρώην support της TSM, Mia αλλά και του midlaner, Tempt, ο οποίος ξεχώρισε για την απόδοσή του στο NLC με τους X7 Esports.

Team Vitality Haru – Image via leagupedia.net

Και μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η παρουσία των Κορεατών δεν θα είναι αρκετή για να τις τούρκικες ομάδες στην διάκριση, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί από τους κορυφαίους Τούρκους παίκτες έχουν αγωνιστεί εναντίων των καλύτερων στον κόσμο λόγω της συμμετοχής τους στις διεθνής διοργανώσεις.

Συνεπώς, η μεγάλη εμπειρία που έχουν αποκτήσει ενδεχομένως να κάνει την διαφορά όταν κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδες όπως η FNC TQ, η Karmine Corp, η Vitality.Bee και άλλα μεγαθήρια των ERL.

Βεβαίως αυτό το εγχείρημα κάθε άλλο παρά εύκολο δεν πρόκειται να είναι. Οι ομάδες από το γαλλικό, το ισπανικό αλλά και το γερμανικό πρωτάθλημα απαρτίζονται από παίκτες με τεράστιες παραστάσεις στο EU Masters, μερικοί από τους οποίους μάλιστα έχουν αγωνιστεί στο LEC, ενώ σε αυτά τα leagues συναντάμε και τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα της Ευρώπης.

Δίπλα σε αυτούς βρίσκονται ορισμένοι εξαιρετικά ικανοί προπονητές, οι οποίοι έχουν αποδείξει την αξία τους στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ πολλοί coaches από το TCL διαθέτουν αισθητά μικρότερη εμπειρία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο.

Turkish marksman Holyphoenix competing at the 2022 MSI – Photo by Lee Aiksoon via Riot Games

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι οι καλύτερες ομάδες από το TCL δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Έχοντας αρκετά δυνατά όπλα στην φαρέτρα τους, θα μπουν για πρώτη φορά στο EMEA Masters στο 2023 επιχειρώντας να προκαλέσουν πολλές εκπλήξεις. Θα τα καταφέρουν? Θα φανεί στο Summoner’s Rift.

Για περισσότερα ενδιαφέροντα αφιερώματα που αφορούν την σκηνή του League of Legends κάντε ένα κλίκ στην κατηγορία Αφιερώματα στην κεντρική σελίδα του Esportal.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply