by Alex717 in
GREEK LEGENDS LEAGUE NEA

Μία από τις δύο ελληνικές ομάδες θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στον μεγάλο τελικό του βαλκανικού τουρνουά Crusaders Crown που θα διεξαχθεί αύριο στην Οραντέα της Ρουμανίας, όπου έγιναν σήμερα και τα ημιτελικά.

Οι πρωταθλητές του GLL Spring split Team Phantasma κατάφεραν να κάνουν με αρκετή ευκολία το 2-0 στην σειρά εναντίων neXtPlease, ενώ οι WLGaming Esports δέχθηκαν ανατροπή από τον Ερυθρό Αστέρα και γνώρισαν τον αποκλεισμό με 1-2.

Team Phantasma – neXTPlease

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, οι δύο ομάδες δεν βρήκαν κάποιο σημαντικό προβάδισμα στο early game, με τους Ρουμάνους να καταφέρνουν να πάρουν δύο δράκους έναντι ενός της Team Phantasma.

Όλα άλλαξαν σε ένα εκτεταμένο teamfight που ξέσπασε στο toplane μετά από 19 λεπτά παιχνιδιού και είδε την ομάδα του Nikolex να πετυχαίνει το Ace και να κάνει δικό της το Baron Nashor.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε μονόλογο των φαντασμάτων, που έκαναν τελικά το 1-0 στο 30ο λεπτό, με την Gwen του Bako να ξεχωρίζει.

Στο δεύτερο παιχνίδι τα πράγματα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα από τα πρώτα λεπτά, αφού ο Peppe και οι συμπαίκτες του βγήκαν νικητές από όλα τα skirmishes και έκτισαν ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα τόσο στα gold όσο και στα objectives.

Η πρόκριση για τον τελικό του Crusaders Crown δεν άργησε να έρθει για την ελληνική ομάδα, αφού έκανε δικό της το Baron στο 21ο λεπτό και δεν χρειάστηκε παραπάνω από έξι επιπλέον λεπτά για να σπάσει το αντίπαλο Nexus.

WLGaming Esports – Crvena Zvezda (Ερυθρος Αστερας)

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε με midlaner τον Comeback, που συμμετείχε με δανεισμό από τον PAO Esports, αφού ο WaenA δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην Ρουμανία.

Στην πρώτη αναμέτρηση, το πάνω χέρι πήρε η ομάδα από το σέρβικο EBL κατά την διάρκεια του early game, βρίσκοντας ένα αρκετά σημαντικό προβάδισμα στα gold, με τους WLG να ανατρέπουν τα δεδομένα μετά από το 5v5 του 20ου λεπτού στο midlane, όπου έστειλαν στην βάση τέσσερις αντιπάλους και πήραν το Baron Nashor.

Από εκείνο το σημείο, ήταν θέμα χρόνου για την εκπρόσωπο του GLL να λήξει το παιχνίδι και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, κάτι που έγινε μόλις συμπληρώθηκαν 30 λεπτά.

Το δεύτερο παιχνίδι είχε από πολύ νωρίς αρνητική εξέλιξη για την ομάδα του Bananitoo, αφού η επιθετικότητα του Ερυθρού Αστέρα του έδωσε τεράστια πλεονεκτήματα σε κάθε μεριά του χάρτη.

Η σειρά έφτασε εν τέλει στην ισοπαλία μετά από 28 λεπτά, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το σκορ στα kills έφτασε το 36-6 υπέρ της σέρβικης ομάδας, που μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία στο τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι.

Με το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό να διακυβεύεται, η τελευταία αναμέτρηση εξελίχθηκε σε μία τρομερή μονομαχία από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο IceΒreaker έκανε εξαιρετική εμφάνιση παίζοντας Ornn και κατάφερε να βγει μπροστά από τον αντίπαλό του από νωρίς, όμως ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε τρόπους να αντιδράσει στα υπόλοιπα μέρη του Summoner’s Rift και πήρε βραχεία κεφαλή στο παιχνίδι.

Η συνέχεια επιφύλασσε πάρα πολλά fights όσο πλησιάζαμε προς το late game, όμως οι επιλογές του Karthus για τον Skude και της Vayne για τον Ecstassy ήταν εκείνες που τελικά ξεκλείδωσαν την νίκη για την ομάδα τους, αφού ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν έκτισαν αρκετά αντικείμενα.

Παρά το γεγονός ότι ο Infoneral και οι συμπαίκτες του κατόρθωσαν να κάνουν δικό τους το Ocean soul, ο αποκλεισμός ήρθε για εκείνους στο 40ο λεπτό.

Η Team Phantasma είναι πλέον η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας στο Crusaders Crown και θα επιχειρήσει να στεφθεί πρωταθλήτρια απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα αύριο, με την πολύ σημαντική σειρά παιχνιδιών να έχει μετάδοση μέσω twitch, τόσο από το κανάλι Digital Crusade όσο και από εκείνο του Forg1ven και προγραμματισμένη ώρα έναρξης τις 5 το απόγευμα.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply