by Alex717 in
AΣΙΑ LPL MSI NA LCS NEA

Όπως αναμενόταν, η πρώτη ομάδα του τελικού για το φετινό MSI, δεν είναι άλλη από την πρωταθλήτρια LPL, RNG.

Η κινέζικη υπερδύναμη δεν έδωσε κανένα περιθώριο στην εκπρόσωπο του LCS για να κάνει μία τεράστια έκπληξη και έδειξε ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι.

GAME 1

Πολύ επιθετικά ξεκίνησε το παιχνίδι η κάτοχος του τίτλου, αφού πήρε το first blood μετά από dive στο toplane μόλις στο 3ο λεπτό.

Αυτό ήταν αρκετό για να επικρατήσει κατά κράτος των Αμερικάνων στο early game και να φτάσει το πλεονέκτημα στα gold στις τρεισήμισι χιλιάδες πριν καν συμπληρωθούν 10 λεπτά παιχνιδιού.

Με σημείο αναφοράς το topside, η RNG κινήθηκε πολύ έξυπνα στο χάρτη και εξουδετέρωσε οποιοδήποτε πλάνο είχαν οι EG για επιστροφή στο παιχνίδι.

Τελικά το Baron έγινε δικό τους στο 21ο λεπτό με τα kills να είναι στο 14-1 και την ψαλίδα στα gold να έχει ανοίξει πλέον πάρα πολύ.

Αξιοποιώντας στο έπακρο την πίεση που είχαν, έβαλαν ένα τέλος στις ελπίδες των αντιπάλων τους ανατροπή του σκηνικού, καταστρέφοντας το Nexus στο 27ο λεπτό.

GAME 2

Με τους GALA και Ming να εξουδετερώνουν τον Danny στο 2v2 πολύ νωρίς στο παιχνίδι, ήταν προφανές ότι και το game 2 θα  είναι άλλη μία πολύ δύσκολη αποστολή για τους EG.

Παρότι ο Wei έδωσε πλεονέκτημα και στο toplane, Inspired και jojopyun βρήκαν άμεση  απάντηση στην μεσαία λωρίδα, στέλνοντας στην βάση τον Xiaohu.

Το πρώτο teamfight έγινε στην περιοχή του δράκου και βρήκε νικητές τους πρωταθλητές LCS οι οποίοι είχαν οριακό πλεονέκτημα στα gold στο 15ο λεπτό.

Πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι και εντυπωσιακά 5v5 είδαμε στο midgame, με καμία από τις δύο ομάδες να μην καταφέρνει να πάρει ουσιαστικό προβάδισμα.

Στο 22ο λεπτό, oi RNG αιφνιδίασαν και σκότωσαν τον Inspired, παίρνοντας τον 3ο δράκο για αυτούς και φτάνοντας στο soul point.

Evil Geniuses ξεκίνησαν το Baron στο 27ο λεπτό, με τους Κινέζους να επιλέγουν να το διεκδικήσουν και τελικά να κλέβουν το objective, χάνοντας όμως 4 μέλη της ομάδας τους.

To Baron buff υπήρχε μόνο στον Ming αλλά ήταν αρκετό για να προσφέρει αρκετή πίεση υπέρ της ομάδας του, με την διαφορά στα gold να φτάνει τις τέσσερις χιλιάδες μετά από ένα πολύ καλό engage στο midlane από τον 23οχρονο support παίκτη.

Την ψυχή του Cloud δράκου έκαναν δική τους στο 33ο λεπτό οι Royal Never Give Up και δύο λεπτά αργότερα βρήκαν το teamfight που οδήγησε στην λήξη του παιχνιδιού και στο 2-0 στην σειρά υπέρ τους.

GAME 3

Όπως και στα άλλα δύο, έτσι και στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της πρώτης ημιτελικής σειράς του MSI, οι RNG βρήκαν μπροστά από νωρίς στο παιχνίδι, έχοντας το πάνω χέρι στα gold και τα objectives.

Mε όλα τα skirmishes στο παιχνίδι να πηγαίνουν στην μεριά τους, είχαν βάλει ξεκάθαρα τις βάσεις για την νίκη, κτίζοντας προβάδισμα που άγγιξε τις οκτώ χιλιάδες gold αλλά και τρείς δράκους.

Στο 22ο λεπτό όμως, η ομάδα του Impact, τιμώρησε ένα overextend των αντιπάλων τους και τους εξουδετέρωσε όλους, παίρνοντας και το Baron Nashor, με την διαφορά να μειώνεται σημαντικά.

Τα πράγματα για το σύνολο από την Δύση όμως  δεν ήρθαν όπως τα ήθελε αφού παρά το γεγονός ότι εξασφάλισε τον επόμενο δράκο, είδε τρία από τα μέλη της να εξαφανίζονται από τον χάρτη.

Διατηρώντας ένα σημαντικό προβάδισμα, το μεγαθήριο του LPL ξεκίνησε ένα teamfight στο midlane στο 32ο λεπτό, όμως ο Inspired έπαιξε καταπληκτικά παίρνοντας τα reset στο Viego και γυρνώντας την κατάσταση υπέρ των Αμερικάνων.

Αυτό σήμανε τον δεύτερο Baron για τους EG, που όμως δεν ήταν αρκετός για να τους δώσει τα ηνία στο παιχνίδι αφού για άλλη μια φορά ηττήθηκαν κατά κράτος στο επόμενο 5v5 στην περιοχή του Elder δράκου.

Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια των RNG να λήξουν το παιχνίδι στο 38ο λεπτό, βρήκαν τελικά το fight που έψαχναν και τελείωσαν την σειρά σε ένα συναρπαστικό 3ο παιχνίδι, που διήρκησε 43 λεπτά, φτάνοντας στον τελικό του MSI.

Με αυτό το αποτέλεσμα φτάνουμε τους έξι τελικούς στην συγκεκριμένη διοργάνωση στους οποίους αγωνίζεται μια τουλάχιστον Ασιατική ομάδα, με την μοναδική εξαίρεση να είναι ο τελικός του 2019 όταν οι G2 στέφθηκαν πρωταθλητές MSI απέναντι στην Team Liquid από το LCS.

Το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών μεταξύ των πρωταθλητών Ευρώπης και των Τ1 θα ξεκινήσει αύριο στις 11 πρωινή ώρα.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply