Image via lolesports
by Zann in
AΣΙΑ MSI NEA ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΗ

Το Play-in Stage του MSI 2024 ολοκληρώθηκε σήμερα και πλέον έμειναν οι οκτώ καλύτερες ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο και το βαρύτιμο τρόπαιο στο Bracket Stage.

Ενόψει των σπουδαίων παιχνιδιών που έρχονται, το Esportal έφτιαξε το δικό του tierlist για τις ομάδες που συμμετέχουν στην τελική φάση της διοργάνωσης και σας παρουσιάζει τα δεδομένα.

S TIER 

BLG

Το απόλυτο φαβορί του φετινού MSI δεν είναι άλλο από την πρωταθλήτρια LPL, τη BLG. 

Πρόκειται για μια ομάδα δίχως φανερές αδυναμίες, που παρότι έχει ίσως τον καλύτερο top-laner του κόσμου, τον Bin, επικεντρώνεται στο bot-lane ντουέτο των Elk και ON, που βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα.  

Στη ζούγκλα βρίσκεται ο Xun , ο πυλώνας σταθερότητας της ομάδας, ενώ στη μεσαία λωρίδα δεσπόζει ο Knight, που τα τελευταία χρόνια όπου και να παίξει γίνεται πρωταθλητής. 

Εκπληκτικές μονάδες, deep champion pools, early-game leads και μεστό macro δημιουργούν έναν ακατανίκητο συνδυασμό. 

– GenG

Η 2η καλύτερη ομάδα, που συμμετέχει στο διεθνές τουρνουά, τουλάχιστον στα “χαρτιά”, είναι η πρωταθλήτρια LCK. 

Είναι ίσως η καλύτερη ομάδα σε ό,τι αφορά το macro και η μεγαλύτερη απειλή για τη BLG, με πέντε σταθερούς παίκτες που δεν παίρνουν ιδιαίτερα ρίσκα. 

Συγκριτικά με την BLG, το bot της Gen.G δεν είναι το ίδιο πειστικό, ωστόσο το top-side της είναι εντυπωσιακό. 

Ο Kiin κατέκτησε επιτέλους τον πρώτο του τίτλο, ο Canyon παραμένει ο superstar jungler που ξέρουμε από τη Damwon, ενώ ο Chovy φαντάζει «ρομπότ» και μας δείχνει ίσως το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει παίξει ποτέ. 

A TIER

T1

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2023 έρχεται στο MSI ως το 2ο seed του LCK και παρότι στο κορεάτικο πρωτάθλημα έδειξε ότι δεν είναι στην καλύτερη φόρμα,

Συνήθως χρησιμοποιούν ισχυρούς ήρωες στο bot και το top, ώστε να πιέσουν μέσω διπλού strong side την εκάστοτε αντίπαλη ομάδα, με τους Faker και Oner να βρίσκονται σε ρόλο facilitator. 

Επιπλέον, η T1 είναι από τις καλύτερες ομάδες σε ό,τι αφορά τον Baron (set-up, χρήση). 

Η φόρμα των side-laners αλλά και του jungler θα κρίνουν αδιαμφισβήτητα την πορεία της ομάδας, το play-style της οποίας δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν βρίσκονται σε «κακή» μέρα.  

– Top Esports

Η φιναλίστ LPL διαθέτει έναν εκ των καλύτερων top-laners της υφηλίου αλλά και ένα πολύ ισχυρό bot-lane, που μάλλον όμως υπολείπονται των παραπάνω 3 ομάδων. 

Μεγάλο ερωτηματικό συνιστά ο mid-laner της ομάδας, πρωτάρης στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και ο Tian που αποδεικνύεται αναξιόπιστος εξαιτίας των inconsistencies του. 

Ενίοτε παίρνουν περίεργες αποφάσεις σε ό,τι αφορά το macro, που θα τους κοστίσει απέναντι σε καλύτερες ομάδες 

B TIER

– G2 Esports

Ένα tier μόνη της η πρωταθλήτρια LEC, που αν εξαιρέσουμε τις κινεζικές και τις κορεάτικες ομάδες είναι η ισχυρότερη. 

Κάνει ενίοτε κάποια «χαζά» λάθη, εντούτοις είναι μια πολύ βελτιωμένη ομάδα σε σχέση με έναν χρόνο πριν, διαθέτοντας πλέον στην «φαρέτρα» της πλείστες στρατηγικές.  

Για παράδειγμα, η G2 θα μπορεί να «κρύψει» κάποιες αδυναμίες της και να προκαλέσει έκπληξη στα φαβορί μέσω των lane-swaps. 

Άλλωστε, σε ένα even παιχνίδι ή όταν έχει το προβάδισμα η ευρωπαϊκή ομάδα μπορεί να κοιτάξει τους πάντες στα μάτια. Το θέμα είναι να φθάσει σε αυτό το σημείο! 

C TIER 

– Fnatic

Η φιναλίστ LEC έχει ικανές μονάδες και μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο προβάδισμα ήδη από το early-game. 

Δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως συχνά παίζει χωρίς «μυαλό», με τα αμέτρητα throws της να μαρτυρούν μια έλλειψη κατανόησης του macro. 

Ξεχωρίζει ο Razork στη ζούγκλα, ενώ ξεκάθαρη αδυναμία της αποτελεί ο Oscarinin στο top-lane, που δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό του εαυτό. 

– Team Liquid

Η ομάδα που μάλλον κανείς δεν περίμενε ότι θα κερδίσει το LCS. 

To meta φαίνεται πως καλύπτει τις αδυναμίες του APA, επιτρέποντάς του να αξιοποιήσει τα pocket picks του. 

Παράλληλα, η κορεάτικη τριάδα των Impact, UmTi και CoreJJ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε όποιον τους υποτιμήσει. 

WILDCARD TIER 

Η PSG Talon είναι η μοναδική ομάδα από τα minor regions που κατάφερε να περάσει από την προκριματική φάση και πλέον ψάχνει για κάποια υπέρβαση ώστε να πετύχει κάτι καλύτερο.

Τα roster της αποτελείται από ορισμένους καλούς παίκτες (Maple, Betty) που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο, όμως είναι πολύ δύσκολο να καταφέρουν να κάνουν την διαφορά απέναντι στους καλύτερους του κόσμου.

Η αγωνιστική δράση για το Bracket Stage ξεκινάει την ερχόμενη Τρίτη, 7 Μάϊου και ώρα 12 το μεσημέρι, με την αναμέτρηση της Team Liquid απέναντι στους TOP Esports.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply