by Alex717 in
AΣΙΑ LCK LEC LPL MSI NEA ΕΥΡΩΠΗ

Ασιατικός θα είναι ο τελικός και του φετινού Mid-Season Invitational, αφού οι T1 επιβλήθηκαν με 3-0 των πρωταθλητών Ευρώπης και θα διεκδικήσουν τον τίτλο απέναντι στους RNG.

Παρά την προσπάθεια των ομάδων απ’ την Δύση, τελικά τα δύο μεγάλα φαβορί από την αρχή του τουρνουά, έδειξαν γιατί θεωρούνται αυτή την στιγμή οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Με το 3-0 εναντίων της ομάδας του caPs στην δεύτερη ημιτελική σειρά, T1 και RNG, έφτασαν το συνολικό ρεκόρ 11-3 απέναντι στους πρωταθλητές LEC και LCS στο φετινό MSI.

Έτσι, ενώ τις πρώτες ημέρες της δεύτερης φάσης του τουρνουά φάνηκε ότι οι G2 θα είναι ικανοί να ανταγωνιστούν τις κορυφαίες Ασιατικές ομάδες, με τους EG να κάνουν το ξεπέταγμά τους στην συνέχεια, τελικά η διαφορά επιπέδου έγινε ξεκάθαρα αντιληπτή στα ημιτελικά.

GAME 1

Με ένα early game γεμάτο επιθετικότητα ξεκίνησε η σειρά, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν αμφότερες kills, αλλά ο έλεγχος του χάρτη να πηγαίνει ξεκάθαρα στην μεριά τoυ Keria, που στο 9ο λεπτό κατέστρεψε τον πρώτο πύργο στο miidlane.

Με την επιλογή της Tristana στα χέρια του Faker, αξιοποίησαν την δυνατότητα του ήρωα να εξουδετερώνει πολύ γρήγορα τα towers, αυξάνοντας το προβάδισμά τους σε χρυσό στις έξι χιλιάδες στο 15ο λεπτό

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια των Jankos και caPs να σκοτώσουν τους δύο botlaners των Τ1 στην topside ζούγκλα, οι Νοτιο-κορεάτες απάντησαν και εξουδετέρωσαν τρία μέλη των Ευρωπαίων στο 19ο λεπτό.

Με όλα τα δεδομένα στον χάρτη να είναι στην πλευρά τους, οι Ασιάτες πήραν τελικά το Baron στο 21ο λεπτό και αφού εξασφάλισαν και τον τρίτο δράκο, έσπασαν το αντίπαλο Nexus τρία λεπτά αργότερα.

game 2

Επιβλητικά ξεκίνησαν και σε αυτό το παιχνίδι οι T1 που βρήκαν kills τόσο στο mid όσο και στο bot και αυξάνοντας μεθοδικά το πλεονέκτημά τους.

Με τα πρώτα tower να γίνονται δικά τους δίνοντας τους την δυνατότητα να κινηθούν πιο επιθετικά στον χάρτη, οι πρωταθλητές LCK διατηρούσαν το πάνω κεφάλι στα gold, με τους G2 να έχουν πάρει όμως τους δύο πρώτους δράκους.

Έχοντας κάνει δικό τους το vision στην περιοχή του Baron, οι T1 έστησαν παγίδα στους G2 που πήγαν να το ελέγξουν, εξουδετερώνοντας και τα πέντε μέλη τους στο 25ο λεπτό, με τον Gumayusi να είναι καταλυτικός στο teamfight.

Επτά λεπτά από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού ήταν αρκετά για την θρυλική ομάδα από την Νότια Κορέα, ώστε να καταστρέψει ολοσχερώς την αντίπαλη βάση και τελικά να διπλασιάσει τις νίκες της.

GAME 3

Αποφασισμένοι να μην δώσουν καμία ευκαιρία στους G2 για να ξαναμπούν στην σειρά ήταν οι εκπρόσωποι του LCK.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για  την ομάδα του Flakked, ο οποίος πήρε το first blood μετά από κίνηση του Jankos στο bottom lane.

Όλα όμως άλλαξαν στο 9ο λεπτό, όταν caPs και Targamas, περπάτησαν στον θάμνο που βρίσκεται κοντά στο herald pit και τιμωρήθηκαν από Keria και Faker που τους περίμεναν.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήρε ξεκάθαρα τροπή υπέρ των T1, που δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στους G2.

Το εισιτήριο για τον τελικό σφράγισαν τελικά οι Νοτιο-κορεάτες στο 20ο μόλις λεπτό ,με την διαφορά στα gold να φτάνει τις 15 χιλιάδες.

Φτάνοντας στον 4o τελικό στην ιστορία τους στο Mid-Season Invitational,  οι T1 θα επιχειρήσουν να ανακόψουν την πορεία των RNG προς την υπεράσπιση του περσυνού τους τίτλου.

Δέκα παίκτες που συγκαταλέγονται στους κορυφαίους του κόσμου θα αναμετρηθούν αύριο με έπαθλο το κύπελλο, ενώ το πρώτο παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply