by Alex717 in
AΣΙΑ LCK LPL MSI NEA

Σε μια συναρπαστική σειρά που κράτησε για πέντε παιχνίδια, οι RNG αναδείχθηκαν πρωταθλητές του Mid-Season Invitational 2022, παρά την τεράστια προσπάθεια από την ομάδα του Faker να ανακτήσει τα σκήπτρα.

O unkillable demon king όπως έχει χαρακτηριστεί, έδωσε το 100% ώστε να επιστρέψει στους διεθνής τίτλους μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, αλλά ο Xiaohu και η παρέα του ήταν εκεί για να τον αποτρέψουν.

Παρότι η παράδοση δεν ήταν με το μέρος των πρωταθλητών LPL αφού μέχρι σήμερα δεν είχαν καταφέρει να κερδίσουν την κορεάτικη ομάδα σε σειρά B05, υπέταξαν την Ασιατική υπερδύναμη και ολοκλήρωσαν το φετινό MSI με συνολικό ρεκόρ 17-5.

Στο πρώτο παιχνίδι, η Τ1 έδειξε για άλλη μία φορά ότι πρόκειται για την καλύτερη ομάδα στον κόσμο όσον αφορά το early game και πήρε προβάδισμα στα gold, παρά το γεγονός ότι οι RNG είχαν πάρει κεφάλι στα kills.

Η δυναμική της ομάδας του LPL στα teamfights, τους οδήγησε τελικά στο προβάδισμα τόσο στα objectives όσο και σε χρυσό, δίνοντάς τους την νίκη στο 31ο λεπτό.

Άλλο ένα δυνατό ξεκίνημα για τους Νοτιο-κορεάτες στο δεύτερο παιχνίδι, με την ομάδα του GALA όμως να μην μένει πολύ πίσω και να βρίσκει ευκαιρία να ξεκινήσει το Baron στο 23ο λεπτό.

Εκεί μίλησε η κλάση του Faker, ο οποίος έπιασε ένα εκπληκτικό Lissandra ulty στο baron pit και γύρισε τα δεδομένα υπέρ της ομάδας του η οποία ισοφάρισε την σειρά τρία λεπτά αργότερα.

Ηχηρό μήνυμα για την συνέχεια της σειράς άφησαν στο τρίτο παιχνίδι οι πρωταθλητές του LPL, οι οποίοι ξεκίνησαν πολύ επιθετικά βρίσκοντας ευκαιρίες στον χάρτη και παίρνοντας προβάδισμα από την αρχή.

Αρκετά αμφίρροπα 5v5 είδαμε στο midgame, τα οποία όμως κατέληγαν πάντα στην πλευρά των Royal Never Give Up, που όλο και μεγάλωναν το προβάδισμα μέχρι να καταφέρουν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους στο 28ο λεπτό.

Με τους T1 να μην έχουν περιθώριο για άλλη ήττα, ήταν η ώρα του καλύτερου παίκτη στην ιστορία του League of Legends να βγει μπροστά.

Ο Faker απέφυγε κάθε προσπάθεια της αντίπαλης ζούγκλας να τον εξουδετερώσει στο early game, με τους συμπαίκτες του να βρίσκουν πλεονεκτήματα στα υπόλοιπα σημεία του summoners’ rift.

Mε μεγάλη συμβολή και από τον Keria, ο οποίος χρησιμοποίησε το Tahm Kench τόσο να για προστατεύσει υποδειγματικά τους συμπαίκτες του όσο και να πραγματοποιήσει κρίσιμα engages, οι τρείς φορές Παγκόσμιοι πρωταθλητές οδήγησαν την σειρά σε πέμπτο παιχνίδι μετά από 29 λεπτά.

Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο παιχνίδι για το φετινό Mid-Season Invitational, οι RNG σήκωσαν για ακόμα μία φορά ψηλά το LPL, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια είναι κινέζικη υπόθεση.

Με τον Wei να κινείται πολύ έξυπνα από την αρχή του παιχνιδιού, εξουδετέρωσαν τον Faker τρείς φορές στο midlane και άσκησαν ασφυκτική πίεση στους T1, οι οποίοι δεν έβρισκαν τρόπο να αντιδράσουν.

Τιμωρώντας και την τελευταία προσπάθεια του Νοτιο-κορεάτη θρύλου του παιχνιδιού να αλλάξει τα δεδομένα σε ένα teamfight στην περιοχή του δράκου, έκαναν δικό τους το Baron.

Με την πλάστιγγα να έχει γύρει προς τους Κινέζους ολοκληρωτικά, έσπασαν για τελευταία φορά στο φετινό MSI την αντίπαλη βάση σε ένα παιχνίδι που διήρκησε μόλις 25 λεπτά και στέφθηκαν πρωταθλητές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο jungler της κινέζικης ομάδας, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της σειράς των τελικών.

Φτάνοντας στο τέλος του φετινού MSI, το σίγουρο είναι ότι είδαμε υψηλού επιπέδου παιχνίδια και πολλές κορυφαίες ομάδες που με την απόδοσή τους άφησαν υποσχέσεις για το επερχόμενο Παγκόσμιο, που όλος ο κόσμος του League of Legends πλέον αναμένει με ανυπομονησία.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply