Image via Michal Konkol, Riot Games
by Alex717 in
LEC NEA ΕΥΡΩΠΗ

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, οι MAD Lions επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά ότι βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα και αναδείχθηκαν νικητές απέναντι στους G2 Esports, κλειδώνοντας την θέση τους στα ημιτελικά του LEC 2023 Spring split.

Σε ένα συναρπαστικό series που προσέφερε εκπληκτικό θέαμα στους θεατές και κράτησε την αγωνία στα ύψη μέχρι το τελευταίο λεπτό, οι δύο ομάδες πάλεψαν σώμα με σώμα για σχεδόν 5 ολόκληρες ώρες.

Game 1

Ο Yike κινήθηκε πολύ έξυπνα στα πρώτα λεπτά βγάζοντας μπροστά τόσο το top όσο και το bot lane της ομάδας του, όμως στην συνέχεια οι MAD Lions επέστρεψαν στο παιχνίδι τιμωρώντας επαναλαμβανόμενα τις λάθος τοποθετήσεις του Caps.

Οι πρωταθλητές χειμώνα βρήκαν το fight που έψαχναν λίγο μετά το 20ο λεπτό στην περιοχή του δράκου και πέτυχαν το ACE, ενώ λίγο αργότερα έκανα δικό τους τον Nashor και αύξησαν ασφυκτικά την πίεση τους, φτάνοντας τελικά στο 1-0 μετά από 28 λεπτά.

Game 2

Ο Nisqy (Gragas) έκανε από νωρίς αισθητή την παρουσία του παίρνοντας solo kill τον Caps (Cassiopeia), ενώ στην συνέχεια ξέσπασαν πολλά skirmishes σε όλα τα μήκη και πλάτη του χάρτη, με τα λιοντάρια να παίρνουν το πρώτο turrer στην κάτω λωρίδα και να αποκτούν σημαντικό προβάδισμα.

Οι G2 επιχείρησαν να βρουν ένα win-condition μέσω των δράκων, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα έχαναν όλο και περισσότερο την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο Hylissang και οι συμπαίκτες του εξουδετέρωσαν το Nashor στο 25ο λεπτό και παρά το γεγονός ότι οι πρωταθλητές χειμώνα αμύνθηκαν αποτελεσματικά στο πρώτο push, τελικά είδαν το Nexus τους να καταστρέφεται 6 λεπτά αργότερα.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε επίσης από την μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε μέχρι την ολοκλήρωση του, αφού έγιναν δύο pause για να εξεταστούν ενδεχόμενα bugs που παρουσιάστηκαν στον Akshan τον οποίο είχε επιλέξει ο Brokenblade, με την πρώτη παύση μάλιστα να καταλήγει σε chrono break.

Game 3

Αυτή την φορά ο Τούρκος toplaner κλείδωσε τον Darius και επωφελήθηκε από τις μάχες του early game, φτάνοντας γρήγορα στο 2-0, με τους G2 να αυξάνουν το gold lead μετά από ένα fight κοντά στην μεσαία λωρίδα.

Τα επόμενα λεπτά ανήκαν ολοκληρωτικά στους MAD, οι οποίοι βγήκαν κερδισμένοι στα επόμενα skirmishes και ανέτρεψαν εντελώς τα δεδομένα, φτάνοντας σε Dragon Soul point και μπαίνοντας εκείνοι σε θέση οδηγού στο 20ο λεπτό.

Οι G2 προσπάθησαν να αντιδράσουν κάνοντας contest τον Nashor λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όμως οι φιναλίστ του Winter split όχι μόνο το εξουδετέρωσαν αλλά εξαΰλωσαν και τους πέντε αντίπαλους παίκτες, ολοκληρώνοντας τελικά την νίκη-ανατροπή στο 25ο λεπτό.

Game 4

Παρά το γεγονός ότι η προσπάθεια του Yike (Maokai) για invade στο level 1 τιμωρήθηκε, οι G2 επικράτησαν στο early game παίρνοντας τα πρώτα objectives και αυξάνοντας μεθοδικά την πίεση τους.

Στην συνέχεια, οι MAD Lions επιχείρησαν αρκετές φορές να βρουν κάποιο engage πάνω στον Lucian του Hans Sama χωρίς θετική κατάληξη, με τον Γάλλο marskman και τους συμπαίκτες του να παίρνουν παντού kills και να μετατρέπουν την αναμέτρηση σε παράσταση για έναν ρόλο, To stomp ολοκληρώθηκε και τυπικά στο 31ο λεπτό και το series οδηγήθηκε σε Game 5.

Game 5

Το παιχνίδι ξεκίνησε επιθετικά και για τις δύο ομάδες που βρήκαν εκατέρωθεν kills, με τα λιοντάρια να παίρνουν βραχεία κεφαλή στα gold μετά από ένα teamfight που ξέσπασε περίπου στο 20′.

Τα επόμενα λεπτά συνοδεύτηκαν από αλλεπάλληλα skirmishes, με το καθοριστικό play να γίνεται τελικά από τον Nisqy και τους συμπαίκτες του, οι οποίοι κινήθηκαν στο Baron και το έβαλαν στην φαρέτρα τους, ενώ αμέσως μετά απάντησαν ιδανικά στην προσπάθεια των G2 για engage και κινήθηκαν στο midlane, σφραγίζοντας την επική πρόκριση στο 28ο λεπτό.

Οι παίκτες των MAD Lions θα επιστρέψουν αύριο στο στούντιο του Βερολίνου για την ημιτελική σειρά με τους Vitality, οι οποίοι αποτελούν το μοναδικό εμπόδιο που τους χωρίζει από τον μεγάλο τελικό, εκεί όπου περιμένει η Team BDS.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τον σημερινό αποκλεισμό τους από την συνέχεια του split, οι G2 έχουν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο Mid-Season Inviational.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply