Image via LPL
by Anima in
AΣΙΑ LPL NEA

Μόλις μία εβδομάδα απομένει για τη λήξη της regular season του LPL 2022 Summer split και έξι ομάδες έχουν εξασφαλίσει την θέση τους στα playoffs, ενώ άλλες 7 μάχονται για το πολυπόθητο εισιτήριο που θα τις οδηγήσει στην επόμενη φάση. Μέχρι τώρα δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερες εκπλήξεις στην κατάταξη, με μόνη εξαίρεση τους LNG του Doinb, οι οποίοι βρίσκονται στην 8η θέση και είναι ακόμη άγνωστο το αν θα καταφέρουν να προκριθούν.

Μάχη για την 1η θέση μεταξύ TOP Esports και JDG

Οι δύο ομάδες που έχουν τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα αυτό το split, οι TOP Esports και οι JDG, οδηγούν την κούρσα της βαθμολογίας και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους. Οι JDG, που ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, με τις νίκες τους απέναντι σε Weibo Gaming και Anyone’s Legends έκαναν το καθήκον τους, και πλέον περιμένουν τα αποτελέσματα των TOP Esports για να μάθουν αν θα τερματίσουν στην πρώτη θέση.

Από την άλλη οι TOP Esports συνεχίζουν με φρενήρεις ρυθμούς την πορεία τους στην κορυφή, και δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν. Σε ιδιαίτερα καλή φόρμα βρίσκεται το AD Carry της ομάδας Jackeylove, ο οποίος την εβδομάδα που μας πέρασε σημείωσε 2 pentakills. Με 13 σερί νίκες, ο Knight και η παρέα του θέλουν τις επόμενες 2 νίκες προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρωτιά που θα τους δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στα playoffs.

All or nothing στην τελευταία εβδομάδα της regular season

Με 4 θέσεις που οδηγούν στα playoffs να παραμένουν ανοιχτές και 7 ομάδες να τις διεκδικούν, η τελευταία εβδομάδα αναμένεται να πάρει “φωτιά”. Οι Invictus Gaming είναι η ομάδα που είναι πιο πιθανό να μείνει εκτός, καθώς χρειάζεται ένας οριακά απίθανος συνδυασμός αποτελεσμάτων προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση. Δύσκολα είναι επίσης τα πράγματα για τους Anyone’s Legends, οι οποίοι, παρ’ όλο που βρίσκονται στην 7η θέση πρέπει να περάσουν τα εμπόδια των EDG και TOP Esports.

Πιο εύκολα θα είναι θεωρητικά τα πράγματα για τους Bilibili Gaming, οι οποίοι αγωνίζονται με τους τελευταίους WE και πρέπει να κάνουν το καθήκον τους προκειμένου να ελπίζουν στη διεκδίκηση της 10ης θέσης που δίνει εισιτήριο για τα play-offs. Ακολουθεί αναλυτικά η βαθμολογία μαζί με το πρόγραμμα της Δευτέρας:

LPL 2022 Summer split table and schedule
Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply