Image via LPL
by Alex717 in
AΣΙΑ LPL NEA

Με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από την δημιουργία του κινέζικου πρωταθλήματος LPL, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε τους 10 κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του τουρνουά μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη.

Οι ομάδες της Κίνας δεν πρωταγωνιστούσαν εξαρχής στο διεθνές στερέωμα του επαγγελματικού League of Legends, αφού οι Κορεάτες μονοπωλούσαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας 5 κατακτήσεις στα πρώτα 7 χρόνια διεξαγωγής.

Ωστόσο, η κατάκτηση του Summoner’s Cup από τους Invictus Gaming το 2018 ήταν η απαρχή μίας ένδοξης περιόδου για το LPL, Οι κινέζικες ομάδες διεκδικούν πλέον κάθε χρόνο με αξιώσεις το βαρύτιμο τρόπαιο, έχοντας μάλιστα καταφέρει να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου 3 φορές.

Αναμφισβήτητα, το κινέζικο πρωτάθλημα συγκαταλέγεται πλέον στα δύο κορυφαία του πλανήτη, με πολύ μεγάλα αστέρια να έχουν αναδειχθεί ανά τα χρόνια από την ασιατική χώρα.

Πριν 15 μέρες, το LPL ανακοίνωσε την διεξαγωγή μίας μεγάλης ψηφοφορίας για την ανάδειξη των 10 κορυφαίων παικτών στην ιστορία της διοργάνωσης, οι οποίοι προέκυψαν από συνολικά 86 υποψήφιους.

Η ολοκληρωμένη λίστα των υποψηφίων βρίσκεται στα επόμενα Tweets του νήματος

Μία επιτροπή ανθρώπων του χώρου (παίκτες, casters, προπονητές) ψήφισε και ανέδειξε την καλύτερη 10αδα, η οποία δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες και μπορείτε να την δείτε παρακάτω.

1 – Uzi (244 ψήφοι)

2 – Clearlove (188 ψήφοι)

3 – Rookie (184 ψήφοι)

4 – Meiko (177 ψήφοι)

5 – TheShy (168 (ψήφοι)

6 – Doinb (150 ψήφοι)

7 – JakeyLove (143 ψήφοι)

8 – Xiaohu (129 ψήφοι)

9 – Ming (106 ψήφοι)

10 – Scout (89 ψήφοι)

Image via LPL English Twitter

Συστάσεις για τα ονόματα που υπάρχουν σε αυτή την λίστα δεν χρειάζονται, αφού πρόκειται για παίκτες οι οποίοι έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα τους στην ιστορία του competitive League of Legends.

Φυσικά ξεχωρίζει ο θρυλικός πρώην marksman των RNG, Uzi, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος που αγωνίστηκε ποτέ στην θέση του ADC. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα που είχε κάνει το Esportal στον κινέζο αστέρα.

Η κανονική περίοδος του LPL 2023 Spring split ολοκληρώνεται στο τέλος της εβδομάδας και στην συνέχεια ακολουθούν τα play-offs, εκεί όπου αναμένονται σπουδαίες μάχες κορυφαίου επιπέδου.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply