Image via Riot Games
by Alex717 in
GAMING & STREAMING ΔΙΑΦΟΡΑ

Χθες ανακοινώθηκαν οι αλλαγές για το LoL patch 13.10 και επιβεβαιώθηκε ότι είναι, τουλάχιστον προς το παρόν, το μεγαλύτερο -και σημαντικότερο- patch του έτους. 

Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια πρώτη ματιά στις αλλαγές που αφορούν αντικείμενα, ήρωες αλλά και συστήματα του παιχνιδιού και πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα στο meta.

Champions

Buffs δέχονται οι Akshan, Kalista, Vayne και Kindred αποκτώντας, πλέον, Ability Power ratios. 

Items

Στο επόμενο Patch πρόκειται να τροποποιηθούν πολλά αντικείμενα και μάλιστα σε διάφορους ρόλους. Ας τα δούμε αναλυτικά παρακάτω

-Support Items: 

Έχουμε, αρχικά, ένα καινούργιο Mythic, το Echoes of Helia, το οποίο αντικαθιστά στο Imperial Mandate, που μετατρέπεται σε Legendary. 

Παράλληλα, υπάρχουν πια και νέα components: το Lifewell Pendant το οποίο απαιτείται για το Zeke’s, το Knight’s Vow, το Locket, το Evenshroud και το Chalice of Blessing με το οποίο δημιουργείται το Redemption, το Mikael’s και το Echoes of Helia. 

Επιπρόσθετα, το Moonstone Renewer θα δεχθεί κάποια adjustments, χάνοντας λίγο AP, δίνοντας ability haste αντί αυξημένο healing στην mythic passive και με Starlit Grace να λειτουργεί, πλέον, μόνο με heals και shields, ενώ τα Locket και Evenshroud αλλάζουν build paths. 

Τα Staff of Flowing Water, Ardent Cencer και Chemtech Putrifier γίνονται φθηνότερα, με τα δύο πρώτα να χάνουν AP και mana regeneration και το τρίτο να αποκτά αυξημένο healing και shielding. 

Επιπλέον, το Zeke’s καθίσταται φθηνότερο και δίνει περισσότερη ζωή αλλά χάνει σε armor και δεν προσφέρει πια mana. Το Knight’s Vow έχει, επίσης, μικρότερο κόστος και 25, πλέον, armor αλλά μειώθηκε το HP και το Regen. 

Τέλος, το Mikael’s προσφέρει, τώρα, HP αντί για MR, λιγότερο healing και shielding αλλά περισσότερο mana regen και καθόλου haste, ενώ το Redemption ναι μεν χάνει εντελώς το haste και μέρος του healing και του shielding αλλά κερδίζει σε HP και regen. 

-Assassin Items: 

Περνώντας στα assassin items, παρατηρούμε ότι Duskblade, Prowler’s Claw και Youmuu’s δέχονται σημαντικές αλλαγές. Το πρώτο σε κάνει untargetable μετά από takedown, το δεύτερο χάνει το dash του και το τρίτο αποτελεί πλέον Mythic. 

-Bruiser & Tank Items: 

Αρχικά, κερδισμένα από το patch 13.10 φαίνονται να βγαίνουν τα Sterak’s και Radiant Virtue, ενώ δέχεται nerf το Force of Nature. 

Ταυτόχρονα, Striderbreaker και Hullbreaker αποκτούν περισσότερο AD, με το τελευταίο να έχει και αυξημένο movement speed, ενώ το Goredrinker προσφέρει, πλέον, περισσότερο HP με τη mythic passive του. 

Ακόμη, Trinity Force, Abyssal Mask και Maw of Malmortius δέχονται buffs, αποκτώντας καλύτερα stats και χαμηλότερη τιμή.   Τέλος, το Divine Sunderer θα υποστεί nerf. 

-ADC Items

Από ό,τι φαίνεται κάθε λίγο και λιγάκι η Riot Games επιχειρεί αλλαγές στα ad-carries. Συγκεκριμένα, Guinsoo’s Rageblade, Infinity Edge και Navori Quickblades καθίστανται πλέον Mythics, ενώ το Galeforce παραμένει Mythic αλλά υπόκειται σε αλλαγές. 

Τα τέως Mythic Kraken Slayer και Immortal Shieldbow μετατρέπονται σε Legendary Items. Συγχρόνως, το Statikk Shiv επιστρέφει στο παιχνίδι. 

Επιπρόσθετα, Stormrazor, Rapid Firecannon, Runaan’s Hurricane και Phantom Dancer δέχονται αλλαγές. 

Φυσικά, από τις τροποποιήσεις δεν γλίτωσαν ούτε να συνηθισμένα components των παραπάνω αντικειμένων: το Kircheis Shard θα δίνει AD αντί Attack Speed, το Zeal θα υποστεί nerf και το Recurve Bow θα χάσει Attack Speed αλλά θα αποκτήσει on-hit magic damage. 

Επιπλέον, κερδισμένα από το μεγάλο midseason patch βγαίνουν το Collector, έχοντας περισσότερο lethality και το Mercurial Scimitar που θα αποκτήσει περισσότερο Magic Resist.

Χαρμόσυνα είναι τα νέα για το Lord Dominik’s Regards, που θα κάνει και έξτρα magic damage πέρα από physical με την passive του, αλλά και για το Mortal Reminder, στο οποίο προσφέρεται παραπάνω AD. 

Τέλος, το Bloodthirster αποχωρίζεται την ασπίδα του και πλέον δίνει περισσότερο AD αν κάποιος έχει πάνω από το 50% της ζωής του. 

-Mage Items 

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα αλλά ακούγεται ότι το Lost Chapter θα κοστίζει 1100 gold αντί 1300 και ότι το Rabadon’s θα δεχτεί κάποιο buff. 

-Ornnaments

Αφότου ο Ornn αναβαθμίσει τα καινούργια Mythic Items, αυτά θα ονομάζονται Youmuu’s Sorrow αντί Ghostblade, Seething Sorrow (Guinsoo’s Rageblade), Edge of Finality (Infinity Edge), Flicker (Navori Quickblades) και Cries of the Shrieking City (Echoes of Helia). 

Συστήματα

Οι μεγαλύτερες αλλαγές του patch, δίχως αμφιβολία, αφορούν τα συστήματα του παιχνιδιού και έρχονται να ταρακουνήσουν ειδικά όσους ασχολούνται με το competitive. 

Αναλυτικότερα, μέχρι το 14:00 τα minion των sidelanes θα είναι πιο γρήγορα προκειμένου να φθάνουν στη μέση της λωρίδας την ίδια στιγμή που θα φτάνουν στο mid, ενώ τα minion που έχουν χτυπήσει πύργο, «κλειδώνουν» και δεν μπορούν να αλλάξουν στόχο. 

Παράλληλα, Unleashed Teleport και Homeguards γίνονται διαθέσιμα νωρίτερα στο παιχνίδι, στο 10:00 και στο 14:00 αντίστοιχα. 

Ακόμη, τα plate στα Turrets γίνονται πιο “tanky”  και η βάση προσφέρει περισσότερο mana regen, ενώ τα blast cone θα εμφανίζονται για πρώτη φορά, πλέον, στο 9:00-9:30. 

Σύμφωνα με την Riot, οι παραπάνω αλλαγές έρχονται να επιμηκύνουν το laning phase, κάνοντας περικοπές στις ευκαιρίες για Roams, Ganks και Dives τα οποία προσφέρουν περισσότερα ανοίγματα για snowball. 

Skins

Τέλος, στο 13.10 αναμένεται να κυκλοφορήσει η σειρά αμφιέσεων “Snow Moon”. Σε αυτή θα ανήκουν η Ahri, η Morgana και ο Varus. Περαιτέρω πληροφορίες αναμένεται να γίνουν γνωστές σύντομα.

Για περισσότερα νέα που αφορούν τα επόμενα patches, όπως και για άλλες γενικότερες ειδήσεις για το gaming, κάντε κλικ στην κατηγορία Gaming and Streaming.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply