Image via LCO
by Alex717 in
AΣΙΑ NA LCS NEA ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΥΡΩΠΗ

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος LoL της Ωκεανίας, LCO, ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση που πάρθηκε μετά από έρευνα για την πιθανότητα match fixing.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν λίγες εβδομάδες, ένα παιχνίδι στο LCO τράβηξε τα βλέμματα της κοινότητας, αφού ένας παίκτης θεωρήθηκε ύποπτος για match fixing, πιθανότατα για λόγους στοιχηματισμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κινέζος support παίκτης Chenxuan των Dire Wolves φάνηκε ότι προσπάθησε εσκεμμένα να δώσει το first blood στην αντίπαλη ομάδα, κάτι που κίνησε υποψίες.

Το γεγονός ότι το όνομα του συγκεκριμένου παίκτη είχε αναφερθεί στο παρελθόν από έναν γνωστό Αυστραλό streamer ο οποίος τον κατηγόρησε για wintrading στο solo queue, έκανε την υπόθεση ακόμα πιο “καυτή”.

Έτσι, η αρμόδια αρχή του πρωταθλήματος σε συνεργασία με την Riot Games ξεκίνησαν έρευνες, οι οποίες τελικά κατέληξαν στην απόφαση για τιμωρία του Chenxuan.

“Μετά από προκαταρκτικές έρευνες, βρήκαμε επαρκείς πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι υπάρχει υποψία παραβίασης της αγωνιστικής ακεραιότητας που αφορά το chenxuan της Dire Wolves”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όσο η έρευνα συνεχίζεται, ο 23χρονος παίκτης θα τεθεί σε διαθεσιμότητα από όλες τις επαγγελματικές διοργανώσεις της Riot, συμπεριλαμβανομένων επισήμων αλλά και ανεπίσημων τουρνουά, με την τιμωρία να έχει άμεση ισχύ.

Όσον αφορά τα παιχνίδια των Dire Wolves τα οποία αναβλήθηκαν λόγω της υπόθεσης, αυτά θα οριστούν σε νέες ημερομηνίες.

LoL ΄LCO match fixing

Εδώ μπορείτε να δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο με το death του Chenxuan που πυροδότησε πολλές αντιδράσεις και τον έβαλε στο “μικροσκόπιο” του LCO και της Riot.

Θυμίζουμε ότι αυτή είναι μόνο μια από τις αρκετές περιπτώσεις πιθανού match fixing στο League of Legends που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply