Image by Wojciech Wandzel/Riot Games
by Alex717 in
LEC NEA ΕΥΡΩΠΗ

Με αρκετή καθυστέρηση σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα του LEC, με κάποιες ομάδες να πετυχαίνουν την 1η τους νίκη στην φετινή σεζόν.

Μπορεί να είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα, ωστόσο εντυπωσιακή εκκίνηση έχουν κάνει οι SK Gaming, ενώ νικηφόρα συνέχισαν οι G2 Esports και Fnatic.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε πώς εξελίχθηκαν τα παιχνίδια για το Day 2 στο LEC 2024 Winter regular season.

Team BDS – GIANTX

Τα εκατέρωθεν λάθη στα πρώτα λεπτά οδήγησαν σε ένα παιχνίδι με πολλά kills. Οι BDS ήταν αυτοί που είχαν ένα μικρό προβάδισμα στα gold όταν φτάσαμε στο 20ο λεπτό, ενώ στην συνέχεια βρήκαν συνεχόμενα picks με τα Ashe Arrow από τον Labrov.

Οι GIANTX εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία των αντιπάλων τους για να πάρουν το Nashor στο 28′, ωστόσο δεν μπόρεσαν να ασκήσουν πίεση και τελικά ένα Baron dance περίπου 7 λεπτά αργότερα βρήκε νικητές τους BDS, που κινήθηκαν στο midlane και κατέστρεψαν το Nexus.

Αριστερά: GIANTX, Δεξιά : Team BDS

MAD Lions KOI – SK Gaming

Τα πρώτα skirmishes της αναμέτρησης δεν έδωσαν σημαντικό προβάδισμα σε κάποια από τις δύο ομάδες, ωστόσο ένα εκτεταμένο 5v5 στο toplane άνοιξε την πόρτα της νίκης για τους SK.

Ο Exakick και οι συμπαίκτες του πέτυχαν το ACE και αμέσως μετά εξουδετέρωσαν το Baron μόλις έκανε spawn στο Summoner’s Rift.

Η πίεση προς την μεριά των MAD έγινε ασφυκτική, με τα λιοντάρια να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια για ένα miracle fight στο 27ο λεπτό, αλλά τους SK να μην αφήνουν περιθώριο αντίδρασης και να κάνουν το 2-0 περίπου τρία λεπτά αργότερα.

Αριστερά: MAD Lions KOI, Δεξιά : SK Gaming

G2 Esports – Karmine Corp

Μετά το κακό early game απέναντι στην Team BDS, οι G2 εμφανίστηκαν πιο συγκροτημένοι κόντρα στους KC, οι οποίοι πάντως δεν επέτρεψαν στους πρωταθλητές να πάρουν μεγάλο lead.

Η γαλλική ομάδα επιχείρησε να βρει ένα win condition μέσω των δράκων, ωστόσο παρότι έφτασε τα τρία drakes στο 20ο λεπτό, οι G2 απάντησαν με 2 kills που οδήγησαν σε Baron Nashor.

Οι νεοφώτιστοι εκμεταλλεύτηκαν κάποια λάθη των αντιπάλων τους και κράτησαν ανέπαφο το Nexus για αρκετή ώρα, παίρνοντας μάλιστα και το 2ο Baron, κάτι που δεν ήταν αρκετό για την ανατροπή, αφού ένα fight στο midlane έκρινε τελικά την τύχη του παιχνιδιού στο 32ο λεπτό.

Αριστερά: G2 Esports, Δεξιά : Karmine Corp

Fnatic – Team Vitality

Παρότι οι Vitality βγήκαν νικητές από τις πρώτες μάχες στην κάτω μεριά του χάρτη, οι FNC ανέτρεψαν πολύ γρήγορα τα δεδομένα μετά από κάποιες λάθος τοποθετήσεις των αντιπάλων τους.

Η ομάδα του Vetheo δεν κατάφερε να ακολουθήσει το tempo των Fnatic στο topside και βρέθηκε αρκετά πίσω στα gold μετά το πρώτο 15λεπτο, με το παιχνίδι να “ηρεμεί” στην συνέχεια.

Τελικά, ένα εξαιρετικό engage του Razork στο mid έδωσε την ευκαιρία στους φιναλίστ του 2023 να πάρουν το Baron και να γίνουν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης, με την βάση των Vitality να καταστρέφεται ολοσχερώς λίγο πριν το χρονόμετρο “αγγίξει” τα 30 λεπτά.

Αριστερά: Fnatic, Δεξιά : Team Vitality

Rogue – Team Heretics

Σε ένα early game με πολύ λίγα kills, οι Heretics πήραν τα πρώτα δύο drakes και σταδιακά τιμώρησαν την αδράνεια των Rogue, εξασφαλίζοντας ένα σημαντικό gold lead.

Η πλάστιγγα έγειρε εντελώς προς την ισπανική ομάδα όταν βρήκε δύο κρίσιμα picks και στην συνέχεια εξασφάλισε το Baron Nahor στο 26ο λεπτό.

Ο Comp και οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να βρουν καμία απάντηση στην πίεση που τους ασκήθηκε και υποχρεώθηκαν σε 2η συνεχόμενη ήττα λίγο αργότερα.

Αριστερά: Rogue, Δεξιά : Team Heretics

Η πρώτη αγωνιστική εβδομάδα κλείνει αύριο με τα παιχνίδια Team BDS – Team Vitality, G2 Esports – Rogue, GIANTX – Team Heretics, Karmine Corp – MAD Lions KOI και Fnatic – SK Gaming.

# LEC 2024 Winter split Day 2

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply