by Alex717 in
LEC NEA ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Παρά το γεγονός ότι η off-season μεταξύ spirng και summer split δεν περιλαμβάνει συνήθως πολλές κινήσεις από τις ομάδες, φέτος είχαμε αρκετές αλλαγές παικτών στα ρόστερ του LEC και ετοιμαζόμαστε για μία ακόμα δυνατή καλοκαιρινή σεζόν. 

Αρκετές ομάδες δεν πραγματοποίησαν τους στόχους που είχαν θέσει στο πρώτο από τα δύο μέρη της χρονιάς και αποφάσισαν να αλλάξουν ορισμένους παίκτες, οι οποίοι θεωρήθηκε ότι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Προώθηση παικτών από την ακαδημία είχαμε σε δύο από τις ομάδες του LEC, αξιοποιώντας για άλλη μία φορά το σύστημα των εθνικών πρωταθλημάτων, που τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει πολλά μεγάλα ταλέντα, τα οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο κοντινό μέλλον.

Η Team BDS αποφάσισε να δώσει την μεγάλη ευκαιρία σε δύο παίκτες της ακαδημίας της που κατάφεραν να πείσουν με την απόδοσή τους, στην πορεία της ομάδας που κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό στο γαλλικό LFL.

Πρόκειται για τους Agresivoο και Erdote που θα πάρουν την θέση των Adam και Limit αντίστοιχα, με τον Γάλλο toplaner να παίρνει θέση στην ακαδημία και τον Κροάτη support παίκτη να παραμένει στο LEC ρόστερ ως αναπληρωματικός.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν οι Misfits Gaming, επιλέγοντας να αντικαταστήσουν τον Νοτιο-κορεάτη toplaner Hirit που είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του με τον 20χρονο Γερμανό Irrelevant, ο οποίος ξεχώρισε στους Misfits Premier κι έτσι έριξαν ακόμα περισσότερο τον μέσο όρο ηλικίας στο ρόστερ τους.

Εκτός από την εναλλαγή παικτών μεταξύ ακαδημίας και βασικού ρόστερ, είχαμε μεταγραφικές κινήσεις από τρείς ομάδες, με κάποιες από αυτές να συζητιούνται πολύ τις προηγούμενες εβδομάδες.

Η πρώτη αλλαγή που προκάλεσε αντιδράσεις είναι η απόφαση της Team Vitality να μην συνεχίσει με τον Selfamde ως jungler αλλά την θέση του να καταλαμβάνεται από tτον Νοτιο-κορεάτη Haru και τον Κινέζο Bo.

Ο Haru ο οποίος είναι ένα τεράστιο όνομα στην παγκόσμια σκηνή του League of Legends, έχοντας κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τους SKT το 2017, μετακόμισε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στην αρχή της χρονιάς για να αγωνιστεί με τους X7 Esports στο NLC.

Ήταν καταλυτικός στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στην πορεία της ομάδας του μέχρι τα προημιτελικά του EU Masters και επιλέχθηκε γι’ αυτή την θέση, την οποία θα συμπληρώσει ως αναπληρωματικός ο Bo, που έχει αγωνιστεί στο LPL της Κίνας με τους FPX και θεωρείται ως παίκτης με προοπτική ανάπτυξης έτσι ώστε να αγωνιστεί κι αυτός στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η μεταγραφική κίνηση όμως που ίσως προκάλεσε την μεγαλύτερη αίσθηση από όλες στην κοινότητα του League of Legends δεν είναι άλλη από αυτή του Nisqy στην ομάδα των MAD Lions.

Ο 26χρονος Τουρκο-Βέλγος midlaner είναι ένα παραδοσιακό όνομα στην σκηνή της γηραιάς ηπείρου, έφτασε όμως στο σημείο να βρίσκεται ως αναπληρωματικός στους Fnatic που είχαν ένα επεισοδιακό κλείσιμο της περασμένης χρονιάς μετά την παρουσία τους στα Worlds 2021.

Ο πολύπειρος παίκτης θα αντικαταστήσει τον Reeker, ο οποίος ήρθε στο LEC με τις καλύτερες προδιαγραφές από την γερμανική BIG, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και θα επέστρεψε στα εθνικά πρωταθλήματα για λογαριασμό της Team BDS Academy.

Από την μεριά τους, οι Astralis, επέλεξαν να στραφούν στην εμπειρία για το topside της ομάδας, φτάνοντας σε συμφωνία με τους Viziscasci για το toplane και Xerxe για την ζούγκλα, ενώ ο WhiteKnight θα μετακομίσει στους KOI και ο Zanzarah στους MIsfits Premier.

Κίνηση με ρίσκο πραγματοποίησε ο οργανισμός στην θέση του support, αφού για την αντικατάσταση του promisq υπέγραψε συμφωνία με τον Νοτιο-κορεάτη JeongHoon, ο οποίος έχει αγωνιστεί για δύο split στο κορεάτικο LCK με τους Fredit BRION και καλείται στην παρθενική του εμφάνιση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να δείξει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά.

Χωρίς αλλαγές θα παρουσιαστούν οι πρωταθλητές G2, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο MSI πριν από λίγες ημέρες, όπως και οι Rogue, Excel, Fnatic και SK Gaming.

Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονταιι όλες οι αλλαγές που πρόκειται να δούμε εν όψει του LEC Summer split 2022, το οποίο ξεκινάει στις 17 του μήνα.

Σημειώνεται ότι δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα από όλες τις ομάδες οι συγκεκριμένες αλλαγές, κάτι που όμως αναμένεται να γίνει σύντομα.

ΕΦΥΓΑΝ ΗΡΘΑΝ
MAD Lions Reeker Nisqy
Team BDS AdamAgresivoo
Limit (αναπληρωματικός) Erdote
Team VitalitySelfmade (αναπληρωματικός) Haru , Bo (αναπληρωματικός)
AstralisWhiteKnight Viziscasci
Zanzarah Xerxe
promisqJeongHoon
Misfits Gaming Hirit Irrelevant

Για περισσότερα μεταγραφικά νέα, κάντε ένα κλίκ στην ενότητα Μεταγραφές, στην κεντρική σελίδα του Esportal.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply