Image by Michal Konkol, Riot Games
by Alex717 in
LEC NEA ΕΥΡΩΠΗ

Σχεδόν δύο μήνες πέρασαν από τον μεγάλο τελικό της ανοιξιάτικης αγωνιστικής περιόδου και οι 10 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης επιστρέφουν σήμερα στο Summoner’s Rift για την έναρξη του LEC 2023 Summer split.

Μετά την ομολογουμένως αποτυχημένη παρουσία των εκπροσώπων της Ευρώπης στο MSI, οι ομάδες επανέρχονται στις εγχώριες υποχρεώσεις και ευελπιστούν να βρεθούν στα Season Finals και να κλειδώσουν ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

MAD Lions

Οι πρωταθλητές MAD Lions εξέπληξαν τους πάντες με την αγωνιστική τους παρουσία κατά την διάρκεια του Spring split και διατήρησαν αυτούσιο το ροστερ τους με την ελπίδα να φτάσουν για ακόμα μία φορά μέχρι την τελική ευθεία.

Team BDS

Το ίδιο ισχύει και για την μεγάλη θετική έκπληξη της χρονιάς, Team BDS του Έλληνα support παίκτη Labrov, η οποία κατά διαστήματα έχει παίξει το καλύτερο League of Legends στην Ευρώπη και πλέον μένει να επιβεβαιώσει ότι η ανοδική της πορεία δεν ήταν απλώς ένα “πυροτέχνημα”.

G2 Esports

Μετά την κατάκτηση του Winter split, η σταθερή υπερδύναμη του LEC, G2 Esports γνώρισε τον αποκλεισμό-έκπληξη από τα “λιοντάρια” στα play-offs του Spring, όμως η ποιότητα που διαθέτει το line-up της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και αναμφίβολα μπαίνει στο Summer split ως μία από τις κύριες υποψήφιες για τον τίτλο.

Team Vitality

Την ίδια πεντάδα διατήρησε και η Team Vitality παρά τις φήμες για αλλαγές παικτών που υπήρξαν κατά την διάρκεια της off-season, Μετά από μία απογοητευτική παρουσία τον Χειμώνα, η γαλλική ομάδα βελτίωσε την εικόνα της στην συνέχεια, όμως πλέον καλείται να δείξει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφή.

Astralis / SK Gaming

Όσον αφορά τους Astralis και SK Gaming, οι δύο ομάδες έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των περισσότερων με την μέχρι τώρα απόδοσή τους το 2023 και έτσι δεν έδειξαν κινητικότητα στο μεταγραφικό παζάρι. Μένει να δούμε αν θα κατορθώσουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να μπουν “σφήνα” στις ομάδες της κορυφής.

Fnatic

Συνεχίζουμε με την ομάδα που είχε τις περισσότερες ανακατατάξεις κατά την διάρκεια της σεζόν και φυσικά δεν πρόκειται για άλλη από τους Fnatic.

Το μεγαθήριο του LEC συνεχίζει βρίσκεται μακριά από την κατάκτηση τίτλων για σχεδόν 5 ολόκληρα χρόνια και η φετινή της απόδοση υποδηλω΄νει ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας.

Με τους Noah και Trymbi να παίρνουν την θέση των Rekkles και Advienne στο bot lane, οι FNC ευελπιστούν ότι επιτέλους βρήκαν την “συνταγή” που θα τους επαναφέρει στις επιτυχίες.

KOI

Ο Πολωνός support παίκτης σίγουρα διαθέτει το επίπεδο και την εμπειρία να τους βοηθήσει, προερχόμενος από τους KOI, οι οποίοι φέτος δεν έχουν καταφέρει να βρεθούν στο περσυνό αγωνιστικό τους επίπεδο (σσ: πρωταθλητές Summer split το 2022 με την ονομασία Rogue).

O Advienne θα βρεθεί στην κάτω λωρίδα δίπλα στον Έλληνα maskman Comp και οι προβλέψεις για την πορεία της ισπανικής ομάδας μοιάζουν πολύ δύσκολες.

Team Heretics

Δύο αλλαγές στο line-up πραγματοποίησε και η Team Heretics, με τον έτερο Έλληνα παίκτη Mersa να διατηρεί την θέση του ως βασικό support της ομάδας και τους Vetheo (midlane) και Flakked (ADC) να αντικαθιστούν τους Ruby και Jackspektra αντίστοιχα, κτίζοντας μία δυνατή πεντάδα ικανή για την υπέρβαση.

Excel Esports

Για το τέλος αφήσαμε τους Excel Esports που αποτελούν ίσως την μεγαλύτερη ως τώρα απογοήτευση του φετινού LEC, έχοντας καταλάβει την τελευταία θέση της regular season τόσο στο Winter όσο και στο Spring split.

Ο Κορεάτης Peach ήρθε να πάρει θέση στην ζούγκλα αντί του Ρουμάνου Xerxe ενώ ο Abeddagge μονιμοποιήθηκε στο midlane.

Με αυτές τις κινήσεις, οι άνθρωποι του βρετανικού οργανισμού έχουν στόχο να αφήσουν πίσω τους την καταστροφική ως τώρα παρουσία της ομάδας και να εμφανίσουν ένα άκρως βελτιωμένο πρόσωπο στην κρισιμότερη καμπή της σεζόν.

Σε λίγες ώρες αρχίζει η 1η αγωνιστική του LEC 2023 Summer split

Το σημερινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει περίπου στις 7 το απόγευμα και περιλαμβάνει κατά σειρά τους αγώνες Team Vitality – MAD Lions, SK Gaming – Team Heretics, KOI – Excel Esports, G2 Esports – Team BDS και Fnatic – Astralis.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply