Image via Michal Konkol, Riot Games
by Alex717 in
LEC NEA ΕΥΡΩΠΗ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η 3η και τελευταία εβδομάδα της regular season για την Team BDS η οποία κατάφερε να βγει νικήτρια στην επεισοδιακή αναμέτρηση με τους Vitality και να σκαρφαλώσει στην 1η θέση της βαθμολογίας του LEC 2023 Spring split.

Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται και οι Fnatic οι οποίοι πέτυχαν 3η σερί νίκη, ενώ οι MAD Lions κινδυνεύουν πλέον με πρόωρο αποκλεισμό. Δείτε αναλυτικά το πώς εξελίχθηκαν τα χθεσινά παιχνίδια.

Οι Astralis μπήκαν πολύ δυναμικά στο παιχνίδι με τους Heretics και πήραν προβάδισμα από νωρίς όταν ο 113 κινήθηκε επιτυχημένα στο botlane. Ο Kobbe πήρε μεγάλο προβάδισμα και η ομάδα του επιβλήθηκε στο πρώτο μεγάλο skirmish γύρω από το Herald μπαίνοντας για τα καλά σε θέση οδηγού.

Ο Mersa και οι συμπαίκτες του δεν είχαν απαντήσεις στο snowball των αντιπάλων τους και έγιναν πολύ εύκολα έρμαιο στις ορέξεις τους, βλέποντας το Nexus τους να καταστρέφεται στο 29ο λεπτό.

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε KOI και Excel εξελίχθηκε όπως ίσως πολλοί δεν περίμεναν, Η ομάδα του Comp βρέθηκε με ένα lead της τάξεως των 2 χιλιάδων gold στο early game, όμως οι XL κατάφεραν να βρουν win conditon μέσω των δράκων.

To Ocean Soul πήγε στον Odoamne και τους συμπαίκτες του στο 27ο λεπτό, ενώ λίγο αργότερα έβαλαν στην φαρέτρα τους και τον Baron μετά από ένα κερδισμένο teamfight, Σε εκείνο το σημείο, οι KOI βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, όμως κατόρθωσαν να γυρίσουν την κατάσταση στο επόμενο 5v5 που είχε έπαθλο τον Elder.

Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε μάχη μέχρι τελικής πτώσεως, με τον Marlang να είναι τελικά ο καθοριστικός παράγοντας, αφού κέρδισε τον Xerxe στην μάχη του smite για τον 2ο Elder Drake και οδήγησε την ομάδα του σε μία πολύ σημαντική νίκη που χρειάστηκε περίπου 42 λεπτά.

Τα πρώτα skirmishes της μονομαχίας των Vitality με τους BDS δεν έδωσαν προβάδισμα σε καμία από τις δύο ομάδες, όμως η πόρτα της νίκης άνοιξε διάπλατα για τον Perkz και τους συμπαίκτες τους όταν τιμώρησαν την προσπάθεια των αντιπάλων τους να πραγματοποιήσουν engage στην περιοχή του Nashor.

Έχοντας τα ενισχυμένα minions με το μέρος τους, οι παίκτες της Team Vitality άσκησαν ασφυκτική πίεση στο Summoner’s Rift εξασφαλίζοντας μάλιστα 10 χιλιάδες gold lead στο 32ο λεπτό μετά την εξουδετέρωση του 2ου Baron.

Όλα έδειχναν ότι η επικράτηση για το “superteam” του LEC ήταν θέμα χρόνου, όμως η Team BDS αμύνθηκε εξαιρετικά και αφού ανέκοψε το αντίπαλο push στο 39ο λεπτό, λίγο αργότερα βρήκε το fight που έψαχνε στο bot lane και κατάφερε να φτάσει σε μία απίστευτη νίκη.

Το παιχνίδι Fnatic – MAD Lions είχε πολύ λίγα kills στο early game, με την ομάδα του Rekkles να είναι εκείνη που μπήκε σε θέση ισχύος μετά από ένα κερδισμένο 5v5 στο 21ο λεπτό, ενώ λίγο αργότερα η επιλογή των λιονταριών να κινηθούν για τον Baron κατέληξε σε ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο Oscarinin ήταν ισοπεδωτικός με τον Olaf στο κρίσιμο teamfight που ξέσπασε και οι Fnatic έβαλαν 4 μέλη των MAD σε death timer, κάνοντας δικό τους το objective. Η ψυχή του δράκου προστέθηκε στο “οπλοστάσιο” τους στο 27ο λεπτό και αυτό ήταν αρκετό ώστε να κλείσουν ιδανικά την αναμέτρηση λίγο πριν το χρονόμετρο γράψει 32 λεπτά.

Έχοντας ρεκόρ 4-2, τόσο οι G2 όσο και οι SK επιζητούσαν την νίκη στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας για να βρεθούν στην δυάδα της κορυφής. Η γερμανική ομάδα έβαλε δύσκολα στους πρωταθλητές στα πρώτα 20 λεπτά του game, όμως ένα teamfight αρκούσε για τον Caps και τους συμπαίκτες του ώστε να πάρουν τον απόλυτο έλεγχο.

Έχοντας προβάδισμα 5 χιλιάδες χρυσό, οι G2 εξουδετέρωσαν χωρίς αντίσταση το Nashor πριν καν συμπληρωθεί το 21ο λεπτό και αφού έσπασαν κατά σειρά τα inhibitors σε top και bot lane, στην συνέχεια εξασφάλισαν για ακόμα μία φορά το Baron buff και έκαναν την τελευταία επέλαση προς το αντίπαλο Nexus στο 29ο λεπτό.

Η μάχη των ομάδων για είσοδο στα play-offs αλλά και για το όσο δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα βρίσκεται πλέον στην τελική της ευθεία.

Για την προτελευταία αγωνιστική της regular season θα διεξαχθούν σήμερα οι αγώνες Astralis – Excel Esports, SK Gaming – MAD Lions, Team BDS – KOI, Team Vitality – Team Heretics και Fnatic – G2 Esports.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply