
# League of Legends auto mute system
Το patch 12.20 που έκανε την είσοδο του στους live servers του League of Legends εχθές, έφερε μαζί του ένα καινούργιο σύστημα ελέγχου συμπεριφοράς.
Πλέον, όσοι παίκτες θα γράψουν κάτι που θεωρείται υπερβολικά τοξικό στο chat, θα δέχονται αυτόματα mute για το υπόλοιπο του παιχνιδιού και δεν θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ξανά αλληλεπίδραση με τους συμπαίκτες η τους αντιπάλους τους.
Αυτή η προσθήκη έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει η Riot να μειώσει την τοξικότητα και να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό και δίκαιο περιβάλλον για όλους τους παίκτες.
Η αρχή συνέβη λίγους μήνες πριν όταν η εταιρία παραγωγής του League of Legends έδωσε την δυνατότητα στους παίκτες να βλέπουν ποιος συμπαίκτης τους έκανε honour μετά το τέλος του κάθε παιχνιδιού και αναμένεται να συνεχιστεί με ολοκαίνουργια features που έρχονται στο μέλλον.

Πώς όμως αντέδρασε η κοινότητα στην προσθήκη του auto-mute system και πόσο καλά λειτουργεί ως τώρα στην καταπολέμηση της τοξικότητας και στην διεξαγωγή καλύτερων παιχνιδιών στο solo queue?
Κάνοντας μια αναζήτηση στο Twitter, μπορούμε να διακρίνουμε και τις δύο όψεις του νομίσματος. Φαίνεται ως τώρα ότι τα συναισθήματα για αυτό το καινοτόμο feature είναι ανάμεικτα.
Η μία άποψη αποτυπώνει τα θετικά που μπορεί να παρέχει το νέο σύστημα ανίχνευσης τοξικότητας και συγχαίρει την Riot Games για αυτή την εξέλιξη.
Εδώ μπορούμε να δούμε έναν παίκτη που αποκόμισε μια θετική εμπειρία από το auto-mute system, αφού ένας τοξικός συμπαίκτης του δέχθηκε ποινή και αυτόματα βελτιώθηκε η απόδοση του επειδή δεν είχε την δυνατότητα να επηρεαστεί μέσω της αλληλεπίδρασης με το chat.
Βεβαίως όπως αναμενόταν, δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν μονάχα θετικές αντιδράσεις. Ο Keduii, marskman για τους Giants που αγωνίζονται στο ισπανικό LVP, έκανε post μέσα από το οποίο αποτύπωσε την δική του εμπειρία μέσα σε ένα παιχνίδι
Το clip δείχνει την στιγμή που ένας συμπαίκτης του ο οποίος παίζει Twisted Fate δέχεται το αυτόματα mute από το σύστημα και στην συνέχεια χρησιμοποιεί το Ulty για να βρεθεί μέσα στον αντίπαλο πύργο και να δώσει kill στην αντίπαλη ομάδα.
Αυτό το παράδειγμα υποδεικνύει ότι είναι πολύ δύσκολα να αντιμετωπιστεί η τοξικότητα μέσω του in-game mute σε όλες τις περιπτώσεις και ίσως είναι σημαντικότερο να δοθεί βάση στην βελτίωση του penalty system μετά το τέλος των παιχνιδιών.
Συμπερασματικά, το “zero-tolerance language detection” βρίσκεται ακόμα στις πρώτες ημέρες εφαρμογής του και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος εάν θα αποδειχτεί χρήσιμο για την δημιουργία καλύτερων συνθηκών για τους παίκτες σε βάθος χρόνου. Το μόνο σίγουρα είναι ότι το σχέδιο της Riot Games για βελτίωση του game environment και μείωση της τοξικότητας βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και αν γίνουν οι σωστές ενέργειες, τότε μπορεί το League of Legends να μπει σε μία νέα εποχή.
# League of Legends auto mute system