Image by Colin Young-Wolff via Riot Games
by Alex717 in
NA LCS NEA

Οι φανς περίμεναν με ανυπομονησία το παιχνίδι ανάμεσα σε 100 Thieves και TSM για την 2η αγωνιστική εβδομάδα του LCS 2023 Spring, εκεί όπου ο Doublelift βρέθηκε για πρώτη φορά απέναντι στην παλιά του ομάδα μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Ένα από τα ζητήματα τα οποία αποτέλεσαν θέμα συζήτησης τους προηγούμενους μήνες ήταν οι κατηγορίες για τον ιδιοκτήτη της TSM, Reginald που αφορούν κακομεταχείριση του προσωπικού.

Ο DL ήταν ένας από τους παίκτες που είχε τοποθετηθεί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα αρκετές φορές, το οποίο έκλεισε προσωρινά με την υποβολή σημαντικών κυρώσεων στον Reginald.

Ωστόσο, η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο από την ίδια την διοργάνωση του LCS, αφού η caster και host Gabriela “LeTigress” Devia-Allen έκανε αναφορά σε αυτή κατά την διάρκεια του κομματιού της μετάδοσης που λειτούργησε ως εισαγωγή για το παιχνίδι των 100 Thieves με τους TSM.

Ο μονόλογος είχε ως στόχο να προβάλει την τεράστια πορεία του Doublelift στο LCS, όμως μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφερόταν η γνωστή υπόθεση με τις κατηγορίες εναντίων του Reginald.

Οι αρνητικές αντιδράσεις από τους φανς για αυτή την επιλογή από το LCS ήταν άμεσες, αφού θεωρήθηκε ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε ένα κείμενο με χιουμοριστικό ύφος ώστε να τραβήξει την προσοχή του κόσμου.

Τα social media, όπως και η πλατφόρμα του Reddit, κατακλίστηκαν πολύ γρήγορα από σχόλια που κατέκριναν αυτή την απόφαση. Πάνω στο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο senior team mamager των TSM, Austin “SmaK” Haggett.

“Όποιος με γνωρίζει μπορεί να σας πει ότι είμαι μεγάλος υποστηρικτής των παικτών μας σε όλα τα παιχνίδια. Ήμουν κι εγώ κάποτε ένας από αυτούς. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που σοκαρίστηκα και λυπήθηκα από αυτόν τον μονόλογο.

“Έχουμε μια ομάδα σπουδαίων παικτών που δίνουν τα πάντα στη δουλειά τους και θέλουν απλώς να παίζουν το παιχνίδι. Δεν έκαναν τίποτα για να τους δείχνουν τέτοια ασέβεια πριν από έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες τους”, έγραψε χαρακτηριστικά στο subreddit της ομάδας.

Σε συνέχεια των όσων συνέβησαν, ο επικεφαλής του τμήματος LoL Esports της Riot Games στην Βόρεια Αμερική Jack Felling, απολογήθηκε για αυτή την επιλογή που έγινε από την διοργάνωση.

“Μιλήσαμε με την TSM και την εσωτερική μας ομάδα παραγωγής. Παρόλο που δεν είχαμε σκοπό να υποτιμήσουμε τους TSM και προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε τα νέα πρόσωπα στην ομάδα και τις ιστορίες, μετά από περαιτέρω εξέταση, αισθανόμαστε ότι αυτό ήταν ένα λάθος και δεν ήταν προς την κατεύθυνση που θέλαμε να πάμε το LCS όσον αφορά την ανύψωση των ομάδων μας και τη νέα ψυχαγωγική μας προσέγγιση.”, τόνισε με την σειρά του σε απάντηση του αρχικού Reddit thread.

Η αλλαγή στις ημέρες διεξαγωγής του κορυφαίου πρωταθλήματος League of Legends της Βόρειας Αμερικής δεν φαίνεται ως τώρα να έχει ενεργήσει ευεργετικά αναφορικά με τον αριθμό των viewers και έτσι η διοργανώτρια αρχή θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στις επιλογές που κάνει πάνω στο κομμάτι της μετάδοσης έτσι ώστε να μην υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη μείωση στην θεαματικότητα.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply