Image via LCK
by Alex717 in
AΣΙΑ LCK NEA ΔΙΑΦΟΡΑ

Η πρώτη αγωνιστική εβδομάδα του LCK 2023 Summer split ολοκληρώθηκε εχθές με το ντέρμπυ των T1 απέναντι στους GenG και ήδη υπάρχουν τρία champions τα οποία έχουν ξεχωρίσει για την παρουσία τους στο champion select.

Το meta στο League of Legends αλλάζει διαρκώς, με την Riot Games να πραγματοποιεί πολλές αλλαγές μέσω των patches στην προσπάθειά της να πετύχει όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι.

Η 13η σεζόν έχει ήδη χαρακτηριστεί από τα πολύ εκτεταμένα patch τα οποία έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους live servers, με το 13.10 να φέρνει τις περισσότερες τροποποιήσεις σε ήρωες και αντικείμενα.

Παρόλα αυτά, τα δεδομένα στο meta της επαγγελματικής σκηνής δεν αλλάζουν τόσο εύκολα και ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Summer split του LCK, εκεί όπου ορισμένοι ήρωες οι οποίοι βρίσκονται στην “αφρόκρεμα” των επιλογών εδώ και αρκετούς μήνες συνεχίζουν να αποτελούν σημείο αναφοράς στα pick and ban.

Τα περισσότερα bans στην καλοκαιρινή αγωνιστική περίοδο του Κορεάτικου πρωταθλήματος έχει δεχτεί ως τώρα η Neeko, η οποία απέκτησε τεράστια δυναμική μετά το πρόσφατο rework που δέχθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, η Curious Chameleon έχει “απαγορευθεί” στα 25 από τα 26 παιχνίδια, ενώ έχει επιλεχθεί μόλις σε ένα από αυτά και μάλιστα με θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα που την “κλείδωσε”.

Αντιθέτως, η Yuumi έχει εμφανιστεί στο Summoner’s Rift 18 συνολικά φορές και βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα draft δέχθηκε ban.

Τέλος, ο K’Sante εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στο LCK, αφού οι ομάδες έχουν επιλέξει να τον κάνουν ban σε 18 συνολικά draft stages, ενώ τις 8 φορές τις οποίες δεν δέχθηκε ban επιλέχθηκε από κάποιον παίκτη, έχοντας αυτή την στιγμή 50% ποσοστό νικών.

LCK 2023 Summer split picks and bans: Screenshot από το gol.gg

Η δράση στο ένα από τα δύο κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη θα συνεχιστεί μεθαύριο με τις αναμετρήσεις HLEDRX και GenGKDF.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply