by Anima in
AΣΙΑ LPL NEA

Οι JDG, ύστερα από έναν εξαιρετικό τελικό, κατάφεραν να επικρατήσουν επί των TOP Esports με 3-2 και επέστρεψαν στον θρόνο του LPL μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, κατακτώντας έτσι το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Ήδη από την τελετή έναρξης έγινε φανερό ότι θα δούμε έναν μία εντυπωσιακή σειρά παιχνιδιών, με τη διοργάνωση να δημιουργεί, παρά την έλλειψη θεατών, μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στο στάδιο.

Στην πρώτη αναμέτρηση, οι TOP Esports αντικατέστησαν τον βασικό τους top laner Wayward με τον Qingtian, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό λόγω του περιστατικού με τον Faker στο solo queue, όταν ο θρύλος του League of Legends τον κατηγόρησε ότι δεν προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει ένα παιχνίδι, κάτι που οδήγησε στην τιμωρία του με πρόστιμο από την ομάδα. Το γεγονός αυτό δεν φάνηκε να επηρεάζει ιδιαίτερα τους JDG, οι οποίοι έφτασαν με σχετική ευκολία στο 1-0.

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς σήμανε και την επιστροφή του Wayward στο starting lineup των TOP, με τον rookie top laner να πραγματοποιεί μία εξαιρετική εμφάνιση στον Gnar και να οδηγεί την ομάδα του στην ισοφάριση.

Το Gam e 3 ήταν σχετικά αμφίρροπο, με τις ομάδες να δίνουν ρεσιτάλ σε κάθε teamfight, ενώ το gold lead ήταν στα ίδια επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Εν τέλει, ο mid laner των JDG, Yagao, έκανε pop off στο τελευταίο teamfight του παιχνιδιού και η ομάδα του έφτασε στο match point.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι TES δεν είχαν την πρόθεση να παραδώσουν τα όπλα τους. Με τον jungler της ομάδας Tian να κάνει τα πάντα στο early game, έχτισαν ένα προβάδισμα το οποίο δεν έχασαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και οδήγησαν τη σειρά σε 5ο παιχνίδι. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως και τις τρεις φορές που οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στον τελικό του LPL, η σειρά οδηγήθηκε στα 5 παιχνίδια!

Το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς για τους TOP Esports, αφού κέρδισαν τα early skirmishes και πήραν τα πρώτα objectives. Οι JDG όμως κατάφεραν με ένα αποφασιστικό teamfight να κάνουν το turnaround, φτάνοντας τελικά στη μεγάλη νίκη και στην κατάκτηση του Silver Dragon Cup, με τον Yagao να αναδεικνύεται MVP των τελικών.

JDG Yagao LPL 2022 Summer finals MVP

Έτσι, οι JDG θα εκπροσωπήσουν την Κίνα ως 1ο seed στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ οι TES εξασφάλισαν το 2ο seed. Πλέον, μένουν 2 ακόμη θέσεις οι οποίες θα καθοριστούν από τα Regional Qualifiers, τα οποία ξεκινούν αύριο με το παιχνίδι μεταξύ RNG και EDG. Ο νικητής θα εξασφαλίσει το 3ο εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ ο ηττημένος θα αγωνιστεί με τον νικητή του ζευγαριού V5LNG για την 4η και τελευταία θέση.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply