Screenshot via anoesports Twitter
by Alex717 in
GREEK LEGENDS LEAGUE NEA

Η Team Phantasma ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και εμφανίστηκε άκρως ανταγωνιστική απέναντι στην Ανόρθωση, όμως η ομάδα της Αμμοχώστου είχε τον τελευταίο λόγο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του GLL Spring split.

Το “superteam” του φετινού Greek Legends ήταν το φαβορί αλλά το εμπόδιο τον φαντασμάτων αποδείχθηκε ιδιαίτερα υψηλό, αφού κατάφεραν να οδηγήσουν την σειρά στα 5 παιχνίδια και έδειξαν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια κάθε αντίπαλο.

Ο HawHaw κλείδωσε τον Veigar στο Game 1 και εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, αφού επωφελήθηκε από τα πρώτα skirmishes και βγήκε πολύ μπροστά, περνώντας στην συνέχεια άπλετο damage στα teamfights και οδηγώντας την Ανόρθωση στην νίκη πριν καν συμπληρωθεί το 25ο λεπτό. Ο ταλαντούχος midlaner ολοκλήρωσε το παιχνίδι με KDA 11 / 2 / 7.

Οι TP μπήκαν στο 2ο παιχνίδι αποφασισμένοι να αντιδράσουν. Παίζοντας πολύ συντονισμένα στο early game, έκαναν δικά τους τόσο τα Herald όσο και τους πρώτους δράκους και μεγάλωναν σταδιακά την πίεση τους στον χάρτη. Τελικά ο Sanity και οι συμπαίκτες του βρήκαν δύο πολύ σημαντικά kills στο mid lane και αφού έκαναν δικό τους το Baron στο 27ο λεπτό, ισοφάρισαν την σειρά λίγο αργότερα.

Οι εν ενεργεία πρωταθλητές του Greek Legends League δεν έδειξαν να επηρεάζονται από αυτή την εξέλιξη και παρουσιάστηκαν ισοπεδωτικοί στην συνέχεια. Η απόφαση που πήρε η ομάδα του Peppe να διεκδικήσει για ακόμα μία φορά το 1ο Herald αποδείχθηκε καταστροφική, αφού οι παίκτες της Ανόρθωσης βρέθηκαν εκεί και βγήκαν νικητές στο fight, παίρνοντας το πάνω χέρι στην 3η αναμέτρηση.

Από εκείνο το σημείο και μετά δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, πραγματοποιώντας υποδειγματικά το snowball και απαντώντας σε όλες τις προσπάθειες που έκαναν οι αντίπαλοι τους να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης, η οποία τελικά ήρθε για την ANO Esports μετά από 28 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα.

Η Team Phantasma είχε βρεθεί πλέον με την πλάτη στον τοίχο, όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το πρώτο νικηφόρο fight στην περιοχή του δράκου και πολλαπλασίασε μεθοδικά το προβάδισμα που πήρε στα gold.

Παρά το γεγονός ότι η Ανόρθωση κατόρθωσε να καθυστερήσει την επέλαση των αντιπάλων της, τελικά το καθοριστικό engage ήρθε στο mid lane από τον Madly και τους συμπαίκτες τους και το series οδηγήθηκε σε game 5 μετά από μία μάχη 35 λεπτών.

Οι προβλέψεις δεν χωρούσαν πλέον στην 5η και καθοριστική αναμέτρηση, όμως οι παίκτες της Ανόρθωσης έδειξαν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να βρεθούν στο Loser’s Bracket. Ο Spooky πήγε για 1η φορά φέτος στην επιλογή της Kindred και έδειξε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά σε carry champions. Ο Βούλγαρος jungler κινήθηκε πολύ έξυπνα στα πρώτα λεπτά, βρίσκοντας αλλεπάλληλα επιτυχημένα ganks και βάζοντας τον εαυτό του σε θέση ισχύος.

Οι παίκτες της ANO πήραν πολύ γρήγορα τον έλεγχο και έκαναν ό,τι ήθελαν στο παιχνίδι, φτάνοντας σε gold lead της τάξεως των 9 χιλιάδων πριν καν συμπληρωθεί το 20ο λεπτό. Οι προσπάθειες του Vaynedeta (Sivir) να κρατήσει την ομάδα του ζωντανή δεν ήταν αρκετές, με την Ανόρθωση να βρίσκει τον δρόμο προς την αντίπαλη βάση στο 30ο λεπτό κλείνοντας θέση για τον μεγάλο τελικό και παράλληλα σφραγίζοντας την συμμετοχή της στο EMEA Masters.

Η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί αύριο στις 7 το απόγευμα, με τους WLGaming Esports και PAO Luminox να μπαίνουν στο Summoner’s Rift για τον 1ο γύρο του Bracket των ηττημένων.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply