Image by Michal Konkol/Riot Games
by Alex717 in
LEC NEA ΕΥΡΩΠΗ

Επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά την μεγάλη υπεροχή τους συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες, οι G2 Esports υπέταξαν τους Fnatic στον μεγάλο τελικό και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

Οι δύο πιο ιστορικοί οργανισμοί του ευρωπαϊκού League of Legends συγκρούστηκαν και πάλι σε μεγάλο τελικό μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, όμως η σειρά δεν θύμιζε σε τίποτα ένα μεγάλο ντέρμπυ όπως πολλοί περίμεναν.

Παρότι είχαν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή τους τις τελευταίες εβδομάδες, οι Fnatic δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το πιο υψηλό εμπόδιο στον δρόμο προς την κορυφή και έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των πανίσχυρων G2 που μετά την 1η θέση σε Winter και Summer split, κατέκτησαν με εκκωφαντικό τρόπο το βαρύτιμο τρόπαιο.

GAME 1 

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς ήταν πραγματικά συναρπαστικό και αντάξιο ενός μεγάλου τελικού.  Ένα back & forth early game με ασταμάτητα skirmishes και πολλά outplays είδε την G2 Esports να προηγείται οριακά.  

Μετά από 2 team fights κατά το 16:30 και το 18:00 η διαφορά, ωστόσο, ξέφυγε εντελώς υπέρ των πρωταθλητών του Summer Split, με τον K’Sante του BrokenBlade να πρωταγωνιστεί.

Η G2 έκανε δικό της τον Baron στο 22ο λεπτό, πετυχαίνοντας ACE στο fight που ακολούθησε με ένα εκπληκτικό engage του Yike (Rell) που έπιασε 4 άτομα και ανοίγοντας ταυτόχρονα το base της Fnatic με το Herald που είχαν αφήσει bot. 

Περίπου πέντε λεπτά αργότερα και παρά την προς στιγμήν γενναία αντίσταση της αντίπαλης ομάδας, το 1-0 ήταν γεγονός. 

GAME 2 

Σε αντίθεση με το Game 1, αυτή τη φορά η G2 προηγήθηκε από νωρίς σε όλα τα μήκη και πλάτη του χάρτη, με τη Fnatic να μην βρίσκει απαντήσεις και μετά από 15 αγωνιστικά λεπτά να βρίσκεται 10.000 gold πίσω. 

Αφήνοντας εκ νέου το Herald στο bot η ομάδα του Caps εξασφάλισε τον Baron σχεδόν με το που έκανε spawn. Η ομάδα του Wunder (Renekton) “παγιδεύτηκε” στην βάση της και δεν είχε καμία πρωτοβουλία στον χάρτη.

To παιχνίδι είχε εξελιχθεί σε τυπική διαδικασία και ολοκληρώθηκε τελικά στο 25:25, με τον Caps και τους συμπαίκτες του να βρίσκονται σε championship point.

GAME 3 

Η Fnatic, παρότι με την πλάτη στον τοίχο, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.  Επί 25 λεπτά το παιχνίδι παρέμενε dead even μέχρι που η ομάδα του Trymbi κέρδισε fight στο bot-side river, κάνοντας δικό της συνακόλουθα τον Baron. 

Wunder (Renekton) και Noah (Kai’Sa) ήταν καθοριστικοί παράγοντες για τη νίκη της FNC, που παρά τις ηρωικές προσπάθειες του Caps (Yone) ήρθε μετά από λάθος του Hans Sama (Sivir) στο 29:00, μειώνοντας σε 1-2. 

Game 4

Προκειμένου να κλείσει τη σειρά η G2 Esports επιστράτευσε τον Draven του Hans Sama και την Syndra του Caps δίχως αυτοί να απογοητεύσουν στο ελάχιστο. 

Η διαφορά ξέφυγε από νωρίς με το αποτέλεσμα του match πρακτικά να κρίνεται μετά από ένα αποτυχημένο dive της FNC στο bot tier 1 της G2 γύρω στο 13:00, που κατέληξε σε ACE.  

Έκτοτε ο δρόμος για το τρόπαιο ήταν ανοικτός, με τον οργανισμό-τιτάνα να αποκτά Baron Buffs κατά το 21:00, να κάμπτει την ύστατη προσπάθεια αντίστασης της FNC και να παρελαύνει τελικά νικηφόρος στην αντίπαλη βάση, κάνοντας το 3-1. 

Αυτός ήταν ο 12ος τίτλος για την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του LEC που βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και έστειλε ένα μήνυμα ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μαζί της στην τελική φάση της διοργάνωσης θα είναι φυσικά οι Fnatic και οι MAD Lions, ενώ η Team BDS θα παλέψει με τους Golden Guardians για την είσοδό της στα προκριματικά.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply