Image via LEC twitter
by Alex717 in
LEC NEA ΕΥΡΩΠΗ

Έχουμε πλέον μπει στην 2η από τις 3 εβδομάδες της regular season για το LEC Spring split, με τους FNC να παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας, αφού δεν κατάφεραν να πάρουν την παρθενική τους ούτε απέναντι στην Team BDS.

Αντιθέτως, οι Heretics κατάφεραν να σπάσουν το ρόδι και να βρουν τον δρόμο προς το αντίπαλο Nexus, ενώ οι KOI πέτυχαν μία σπουδαία νίκη απέναντι στους G2 Esports.

Οι MAD Lions μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι με τους Astralis, κερδίζοντας όλα τα πρώτα skirmishes σε bot και mid lane. Η πίεση του Nisqy και των συμπαικτών του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο τον χάρτη και παίζοντας μεθοδικά έκαναν δικό τους το Hextech Soul. Λίγο αργότερα πήραν το Baron, φτάνοντας σε μία άνετη επικράτηση πριν καν το χρονόμετρο γράψει 30 λεπτά.

Μετά το πολύ κακό ξεκίνημα στο split, οι Team Heretics ήταν με την πλάτη στον τοίχο, με την νίκη απέναντι στους Excel να είναι επιτακτική. Ο Jankos (Jarvan IV) συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Mersa (Rakan) στο early game και έδωσαν ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα τους.

Το game εξελίχθηκε σε μάχη σώμα με σώμα, με την πόρτα της νίκης να ανοίγει για την ισπανική ομάδα μετά από ένα κερδισμένο fight κοντά στο Baron. Οι Excel κατάφεραν να καθυστερήσουν αρκετά την επέλαση των αντιπάλων τους, όμως η Zeri του Jackspektra ήταν ήδη πολύ δυνατή και έκανε την διαφορά στα επόμενα 5v5, με το Nexus του Odoamne και των συμπαικτών του να πέφτει τελικά στο 38ο λεπτό.

Η Team BDS μπήκε στο Summoner’s Rift με στόχο να πετύχει την 2η συνεχόμενη νίκη της και να βυθίσει ακόμα περισσότερο τους FNC στον προβληματισμό. Οι δύο ομάδες έστρεψαν την προσοχή τους στις αντίθετες μεριές του χάρτη στα πρώτα λεπτά, με την επιλογή του Blitzcrank από τον Labrov να αποδεικνύεται καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ο Έλληνας support παίκτης πραγματοποίησε μερικά πολύ κρίσιμα picks τα οποία έβαλαν τους BDS σε θέση οδηγού, Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες της γαλλικής ομάδας δεν είχαν τον τρόπο να δώσουν τέλος στην αναμέτρηση με την βοήθεια του 1ου Baron, οι FNC δεν μπόρεσαν παρά να κερδίσουν λίγο χρόνο, λυγίζοντας τελικά μετά από 33 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

Η Team Vitality έχει παρουσιάσει εξαιρετική αγωνιστική εικόνα στα πρώτα παιχνίδια του split, κάτι που ήθελε να συνεχίσει απέναντι στους SK Gaming, που ήταν η έτερη αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος,

Η δράση ξεκίνησε ήδη από το level 1, με τον Perkz και τους συμπαίκτες του να είναι εκείνοι οι οποίοι πήραν από νωρίς ένα προβάδισμα της τάξεως των 3 χιλιάδων gold και κατάφεραν να φτάσουν γρήγορα στο Infernal Soul.

Η τύχη του παιχνιδιού κρίθηκε στο 29ο λεπτό, όταν ο Bo κέρδισε τον Markoon στην μάχη του smite για τον Elder δράκο, με τους τίτλους τέλους να μπαίνουν τελικά περίπου δύο λεπτά αργότερα.

Το ντέρμπυ μεταξύ KOI και G2 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επιφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις. Το πρώτο gank του Malrang στο botlane δεν στέφθηκε με επιτυχία και το first blood tower πήγε στους G2 με την χρήση του Herald, όμως το engage που προσπάθησε να κάνει ο Yike αμέσως μετά τιμωρήθηκε από τους παίκτες των KOI.

Η ομάδα του Comp παρουσιάστηκε εξαιρετικά συντονισμένη στο πρώτο μεγάλο fight που ξέσπασε στο 26ο λεπτό και βρέθηκε σε θέση ισχύος αφού εξουδετέρωσε το Baron Nashor αμέσως μετά. Η πίεση προς την μεριά των πρωταθλητών χειμώνα έγινε ασφυκτική και δεν κατάφεραν ποτέ να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης, υποκύπτωντας στους αντιπάλους τους λίγο αργότερα.

Οι ομάδες θα έχουν λίγες ώρες να ξεκουραστούν ενόψει της συνέχειας, με την αυριανή ημέρα να περιλαμβάνει τα παιχνίδια Astralis – Team BDS, MAD Lions – Excel Esports, Fnatic – Team Heretics, SK Gaming – KOI, Team Vitality – G2 Esports.

# FNC LEC

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply