Image via FNATIC twitter
by Alex717 in
LEC NEA ΕΥΡΩΠΗ

Οι Fnatic συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες απέναντι στους Heretics όμως στο τέλος κατάφεραν να πετύχουν την πρώτη νίκη τους στο LEC Spring split η οποία ενδεχομένως θα τους αναπτερώσει την ψυχολογία στην προσπάθεια αντεπίθεσης.

Από την μεριά τους, οι BDS συνεχίζουν να βρίσκονται σε ανοδική πορεία, ενώ οι G2 Esports επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα βγαίνοντας νικητές στο μεγάλο ντέρμπυ με τους Vitality. Διαβάστε παρακάτω για την εξέλιξη των σημερινών παιχνιδιών.

Οι Astralis μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι με τους BDS και συγκέντρωσαν την προσοχή τους στην κάτω λωρίδα εξουδετερώνοντας επανειλημμένα τους Crownie και Labrov. Η ομάδα του LIDER έπαιρνε μεθοδικά τα ηνία του παιχνιδιού και έκανε δικό της το Hextech Soul, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η λάθος απόφαση των Astralis να ξεκινήσουν το Baron στο 28ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον Sheo να κλέψει το objective και να επαναφέρει για τα καλά τους BDS στην διεκδίκηση της νίκης. Το Elder dragon πήγε στον Έλληνα support παίκτη και τους συμπαίκτες του λίγο αργότερα και ήταν αρκετό για να τους οδηγήσει στην νίκη.

Μετά από ένα ήρεμο early game με τα gold να βρίσκονται σε ισορροπία, ένα εξαιρετικό play του Patrik (Xayah) στην μεσαία λωρίδα ήταν αρκετό για να δώσει το έναυσμα στους Excel ώστε να ξεκινήσουν την επέλαση τους.

Ο Odoamne και η παρέα του κινήθηκαν συντονισμένα κερδίζοντας όλα τα skirmishes του midgame και βάζοντας το Baron στην φαρέτρα τους στο 29ο λεπτό. Παρά τις προσπάθειες από τον Carzzy (Zeri) να κρατήσει τους MAD Lions στο παιχνίδι, τελικά είδε το Nexus της ομάδας του να καταστρέφεται στο 35ο λεπτό.

Οι Fnatic έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για την 1η τους νίκη, αφού το πρώτο skirmish στο topside έφερε 3 kills για τον Jax του Oscarinin και η διαφορά σε χρυσό έφτασε τις 4 χιλιάδες λίγο μετά το 10ο λεπτό.

Ωστόσο, οι Heretics δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδώσουν τα όπλα. Εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα που παρουσιάζει η ομάδα του Rekkles στο midgame πήραν κάποια objectives, κερδίζοντας πολύ χρόνο για την Zeri του Jackspektra.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μάχη σώμα με σώμα η οποία κρίθηκε από τα εκτεταμένα teamfights, με τους FNC να χρειάζονται 3 Baron Nashor για να κάμψουν τελικά την αντίσταση των αντιπάλων τους στο 41ο λεπτό.

Οι SK Gaming κέρδισαν κατά κράτος το πρώτο 2v2 στο botlane, όμως παρά το γεγονός ότι κατέστρεψαν τον πρώτο πύργο, στην συνέχεια δεν κατόρθωσαν να μεταφέρουν το προβάδισμά τους στον υπόλοιπο χάρτη. Η γερμανική ομάδα έβαλε στην φαρέτρα της το Baron στο 21ο λεπτό, χωρίς πάντως να μπορέσει να ασκήσει πίεση στην συνέχεια.

Οι πρωταθλητές του περσυνού Summer split ισορρόπησαν πλήρως την αναμέτρηση, με τα περισσότερα kills να πηγαίνουν στην Kaisa του Comp και να βάζουν την ομάδα του σε θέση ισχύος για τα 5 εναντίων 5. Το δεύτερο Nashor πήγε στους KOI, οι οποίοι έκλεισαν ιδανικά την αναμέτρηση μετά από σχεδόν 37 λεπτά.

Στο μεγάλο ντέρμπυ της ημέρας, οι δύο ομάδες μπήκαν άκρως επιθετικά, με τον Bo να κάνει δύσκολη την ζωή του Brokenblade στο early game, όμως τους G2 να απαντάνε περνώντας ένα μικρό προβάδισμα σε mid και bottom lane.

Οι πρωταθλητές συγκέντρωσαν την προσοχή τους στους δράκους και είδαν την πόρτα της νίκης να ανοίγει διάπλατα μετά από ένα κερδισμένο fight στο 29ο λεπτό το οποίο ακολουθήθηκε από την εξουδετέρωση του Baron.

Ένα push στην πάνω λωρίδα ήταν αρκετό για την ομάδα του Caps ώστε να βρει ακόμα ένα ευνοϊκό 5v5 και αμέσως μετά να υποχρεώσει τους Vitality στην 1η τους ήττα στο split.

Η 2η εβδομάδα της regular season θα ολοκληρωθεί αύριο με τις αναμετρήσεις SK Gaming – Excel Esports, MAD Lions – Team Heretics, Team Vitality – Astralis, Team BDS – G2 Esports και Fnatic – KOI.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply