Image via Evil Geniuses
by Alex717 in
NA LCS NEA ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Evil Geniuses αποτέλεσε φέτος μία από τις πιο αμφιλεγόμενες ομάδες στα esports και στον απόηχο της επικείμενης αποχώρησής της από την βιομηχανία, το Dexerto έκανε ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στην ‘πτώση” του οργανισμού.

Περιστατικά όπως η κακομεταχείριση του πρώην ADC της ομάδας στο LCS, Danny, ή η ξαφνική διάλυση ορισμένων rosters στους εκάστοτε τίτλους που αγωνίζονταν μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινότητας και έκαναν τους περισσότερους φανς να στραφούν εναντίων των EG.

Έτσι, στον απόηχο των πρόσφατων εξελίξεων, που είδαν την EG (μαζί με την Golden Guardians) να εγκαταλείπει το LCS δίχως να επιχειρήσει να πουλήσει το slot και να καταφεύγει σε μαζικές απολύσεις, πρώην εργαζόμενοι του οργανισμού (interns, staff, υπάλληλοι, παίκτες) μίλησαν ανοιχτά για τις εσωτερικές διεργασίες του στο γνωστό ειδησεογραφικό σάιτ Dexerto.

Η EG, που ιδρύθηκε το 1999, καθίσταται ένας εκ των παλαιότερων οργανισμών Esports στον κόσμο και αποτέλεσε κάποια στιγμή το «σπίτι» πολλών γνωστών pro-players σε διάφορους τίτλους. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, το 70% όσων έκαναν πρακτική εκεί κατάφεραν μετέπειτα να βρουν δουλειά στον κλάδο, γεγονός, που μέχρι κάποια στιγμή στην ιστορία του οργανισμούς επιβεβαιώθηκε από παλιούς stagiers.  

Παρ ’όλα αυτά, ένας πρώην πρακτικάριος, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Retro και έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην τέως CEO Nicole LaPointe Jameson, ισχυριζόμενος ότι έκανε μεγάλη ζημιά στα Esports, υποστήριξε στο Dexerto πως η EG εκμεταλλεύτηκε σε ακραίο βαθμό την θέληση και την σκληρή δουλειά των ανθρώπων που ήθελαν να εργαστούν στον κλάδο. 

Επιπλέον, ένας πρώην εργαζόμενος δήλωσε πως, παρότι η EG ήταν εξαιρετικός οργανισμός για πρακτική ή για entry level θέσεις εργασίας, προσελκύοντας πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους, δεν υπήρχε σχέδιο, ώστε αυτοί να αξιοποιηθούν και να παραμείνουν μακροπρόθεσμα, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειονότητα να φεύγει, αναζητώντας αλλού δουλειά. 

Έτσι, όσοι έγιναν μέλη της EG είτε έκαναν καριέρα στον χώρο είτε δεν ασχολήθηκαν ξανά με τα Esports. Άλλωστε, ο ίδιος ο οργανισμός τους ενθάρρυνε να καταβάλουν εργασία εκτός των συμφωνημένων ωραρίων αν θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά, καλλιεργώντας την αντίληψη πως ποτέ δεν υπάρχει «νεκρός» χρόνος στα Esports. 

Η EG έδειχνε, ωστόσο, κατανόηση σε ό,τι αφορούσε τις τυχόν ακαδημαϊκές υποχρεώσεις των μελών της. 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση ήταν ταχύτητα και η ευκολία με την οποία έλαβαν χώρα οι πρόσφατες μαζικές απολύσεις. Οι πρώην εργαζόμενοι δήλωσαν πως ειδοποιήθηκαν, ώστε να συμμετάσχουν σε ένα meeting μια μόλις ώρα πριν την διεξαγωγή του και πως πέντε λεπτά αφότου ξεκίνησε ο CEO του ανακοίνωσε ότι δεν αποτελούν πλέον μέλη της επιχείρησης. 

Η EG ήταν πάντοτε από τις ομάδες που προσπαθούσαν και συχνά κατάφερναν να αναδείξουν ταλέντα χάρη στην χάρη στο πολυάριθμο και ικανό staff που διέθεταν, οδηγώντας τον οργανισμό σε επιτυχίες τόσο στο League of Legends όσο και στο Valorant. 

Οι EG στέφονται πρωταθλητές LCS : Photo via ESPAT Media for Riot Games

Η ομάδα, εντούτοις, φαίνεται πως έφτασε σε σημείο που δεν μπορούσε να συντηρήσει οικονομικά τα ταλέντα που ανέπτυξε. Αυτό επιβεβαιώνει ο Vulcan πρώην Support του οργανισμού στο League of Legends, που αποδεσμεύτηκε από αυτόν μαζί με άλλους 3 συμπαίκτες του στα πλαίσια σημαντικών μειώσεων του budget,

Παράλληλα, ο Καναδός ανέφερε πως λογικά θα γίνονταν αλλαγές ούτως ή άλλως αφού η ομάδα ήταν δυσλειτουργική αλλά πως κανένας δεν περίμενε να αλλάξουν 4 από τους 5 παίκτες.   

Evil Geniuses vs JD Gaming, Worlds 2022: Photo by Colin Young-Wolff/Riot Games

Ένα πρώην μέλος του staff αποκάλυψε πως τους ζητήθηκε να χτίσουν, έτσι, ένα roster γύρω από τον εναπομείναντα jojopyun με τον καθένα από τους καινούργιους παίκτες να αγωνίζεται με τον κατώτατο δυνατό μισθό και στόχο να μην τερματίσει η ομάδα στις τελευταίες 2 θέσεις. 

Προφανώς, για να προβεί ο οργανισμό σε αυτές τις αποφάσεις σκόπευε να εγκαταλείψει την σκηνή αρκετά νωρίτερα, πράγμα που θα έκανε αν το roster δεν ξεπερνούσε κάθε προσδοκία, τερματίζοντας στην 5η θέση των play-offs. 

Εύλογα, γίνεται κατανοητό βάσει των παραπάνω πως η EG χτίστηκε πάνω στην σκληρή δουλειά των μελών της, που, παρά τον τεράστιο φόρτο δουλειάς, τις αντίξοες συνθήκες εργασίας, τις υπερωρίες, τις χαμηλές αμοιβές και την έλλειψη δυνατότητας ανέλιξης εντός της εταιρείας, κατάφεραν να κάνουν «θαύματα».  

Παρά τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος, ένας από τους ιστορικότερους οργανισμούς, δεν κατάφερε να γίνει οικονομικά βιώσιμος και φαίνεται πως δέχθηκε με την αποχώρηση από το LCS το τελειωτικό πλήγμα από το οποίο δεν θα καταφέρει να ανακάμψει.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το αφιέρωμα του Dexerto πατήστε εδώ.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply