Screenshot via GRLegends X
by Alex717 in
EMEA Masters NEA ΕΥΡΩΠΗ

Η μάχη των δύο εκπροσώπων του Greek Legends League στα Play-ins του EMEA Masters ξεκινάει σήμερα και το Esportal θα σας κρατάει ενήμερους για τα αποτελέσματα της Team Phantasma και της Ανόρθωσης.

Οι ελληνικές ομάδες μπαίνουν στους προκριματικούς ομίλους με πολλές ελπίδες πρόκρισης στα νοκ-αουτ, αφού οι αντίπαλοι που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι στα μέτρα τους.

Στόχος φυσικά τόσο της πρωταθλήτριας Ελλάδας Team Phantasma όσο και της φιναλίστ Ανόρθωσης είναι να καταφέρουν να βρεθούν στο Main Stage της διοργάνωσης, εκεί όπου θα κοντραριστούν με τις κορυφαίες ομάδες από τα ευρωπαϊκά ERLs.

Μέσα από αυτό το άρθρο που θα ανανεώνεται, μπορείτε να διαβάσετε για την εξέλιξη της ημέρας, η οποία περιλαμβάνει τρείς αναμετρήσεις για την κάθε ομάδα.

Game 1: Team Phantasma – KRC Genk Esports (1-0)

Τα φαντάσματα έκαναν ιδανικό ξεκίνημα, εξασφαλίζοντας ένα μικρό προβάδισμα στο early game που μεγάλωσε μετά από το πρώτο μεγάλο 5v5 κοντά στον δράκο.

Και ενώ η πρωταθλήτρια του GLL ασκούσε πίεση στο Summoner’s Rift, η βέλγικη ομάδα τιμώρησε ένα overextend των παικτών της TP στο 20ο λεπτό και μείωσε αισθητά την διαφορά στα gold.

‘Ένα pick πάνω στον Vaynedeta λίγο αργότερα οδήγησε σε άλλο ένα ευνοϊκό teamfight για την Genk στο mid και έφερε το Baron για εκείνους.

Το baron buff δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Bung ώστε να κλείσει το παιχνίδι, με την Team Phantasma όχι μόνο να αμύνεται αποτελεσματικά αλλά τελικά να εξασφαλίζει τον επόμενο Baron στο 34ο λεπτό.

Τελικά η ελληνική ομάδα βρήκε τον δρόμο προς το αντίπαλο Nexus μετά από ένα πολύ καλό engage του HungryPanda λίγο αργότερα και έτσι ξεκίνησε με το δεξί την πορεία της στα προκριματικά.

GAME 2: Ανορθωση – Spike Syndicate (1-0)

Η Ανόρθωση εκμεταλλεύτηκε τον συνδυασμό Sejuani-Rakan για να βρει κάποια σημαντικά plays στα πρώτα λεπτά και να μπει σε θέση οδηγού.

Με την ομάδα της Αμμοχώστου να κρατάει ένα σταθερό lead της τάξεως των 2-3 χιλιάδων gold για αρκετή ώρα, το kill που πήρε πάνω στον jungler των SPK σε ένα εκτεταμένο fight στην botside ζούγκλα ήταν καθοριστικό.

Ο iLevi και οι συμπαίκτες του κινήθηκαν αμέσως προς τον Nashor και τον εξαΰλωσαν χωρίς καμία αντίσταση στο 30ο λεπτό, ενώ στην συνέχεια κατέστρεψαν και τα τρία αντίπαλα inhibitors.

Παρότι η φιναλίστ του EBL τιμώρησε ένα επιθετικό engage της Ano στην μεσαία λωρίδα και πήρε ένα kill αλλά και τον επόμενο Baron, η βάση της ήταν ήδη “σμπαράλια” και τελικά είδε το Nexus της να καταστρέφεται στο 38ο λεπτό.

Game 3: Ανορθωση – Nigma Galaxy (0-1)

Οι παίκτες της ANO μπήκαν και πάλι στο Summoner’s Rift λίγα λεπτά μετά την 1η νίκη τους για ένα πολύ απαιτητικό game απέναντι στους πρωταθλητές του Αραβικού League.

H Nigma βγήκε κερδισμένη από τα πολλά skirmishes που ξέσπασαν στο toplane, με τους GOLDENTO4ST και iLevi να απαντάνε στο bot.

Τα kills στο early game ήταν μοιρασμένα, όμως η NG πήρε τα πρώτα towers και βγήκε μπροστά, με την φιναλίστ του GLL να μην το βάζει κάτω και να κερδίζει ένα fight στο 25ο λεπτό, μένοντας “ζωντανή”.

Η αραβική ομάδα βρήκε την ευκαιρία να ξεκινήσει το Baron στο 28ο λεπτό. Οι παίκτες της Ανόρθωσης έφτασαν στο pit και βρήκαν 3 kills, αλλά ο Stormax έχασε την μάχη του smite.

Το τελευταίο και καθοριστικό 5v5 έγινε στην ζούγκλα, με την Nigma Galaxy να τιμωρεί αρχικά ένα facecheck του Stormax και στην συνέχεια την προσπάθεια της Ανόρθωσης για re-engage, φτάνοντας στο ACE και παίρνοντας την νίκη στο 31′.

Game 4: Team Phantasma – GTZ Esports (0-1)

H GTZ πήρε προβάδισμα σε top και midlane, ενώ η Team Phantasma βρήκε κάποια plays στην αντίθετη μεριά του χάρτη που δεν ήταν πάντως αρκετά για να αποτρέψουν τους Πορτογάλους από το να πάρουν τους τρείς πρώτους δράκους.

Τα gold ήταν ισορροπημένα για παραπάνω από 20 λεπτά, όμως η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που μπήκε για πρώτη φορά σε πλεονεκτική θέση μετά από ένα κερδισμένο fight γύρω από το 4ο drake.

Ένα pick πάνω στον HungryPanda έδωσε την ευκαιρία στο 2ο seed του LPLOL να στραφεί στο Nashor μετά από 25 λεπτά, όμως οι παίκτες των φαντασμάτων κατάφεραν να σκοτώσουν 2 αντίπαλους παίκτες και έτσι δεν δέχθηκαν ιδιαίτερη πίεση.

Τελικά η επιλογή της TP για άλλο ένα engage στην περιοχή του δράκου αποδείχθηκε καταστροφική, αφού το combo Nocturne-Orianna Ulty δεν ήταν αποτελεσματικό και οι GTZ γύρισαν το 5v5, έφτασαν στο ACE και ανάγκασαν την εκπρόσωπο του GLL στην 1η της ήττα.

Game 5: Ανορθωση – Ruddy Esports (0-1)

Η επιθετικότητα της Ανόρθωσης στα πρώτα λεπτά τιμωρήθηκε από τους Ruddy που βγήκαν νικητές σε όλες τις πρώτες μάχες και πήραν από νωρίς σημαντικό προβάδισμα.

Η Ανόρθωση βρήκε παράθυρο επιστροφής μετά από ένα κερδισμένο fight στο 10ο λεπτό ωστόσο στην συνέχεια υπέπεσε σε συνεχόμενα λάθη και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα από το NLC να αυξήσει την πίεσή της.

Ένα flank από την Rell του iLevi στο midlane κατέληξε σε 4 kills για την ομάδα της Αμμοχώστου, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει την ροή του αγώνα.

Οι Ruddy κινήθηκαν προς το Baron στο 25ο λεπτό, με την Jinx του silkysmath να παίρνει το objective και τους παίκτες από το NLC να κερδίζουν το fight, ολοκληρώνοντας στην συνέχεια την επέλασή τους προς την βάση της Ανόρθωσης στο 25′.

Game 6: Team Phantasma – BoostGate Esports (0-1)

Σε μία αναμέτρηση που εξαρχής είχε ξεκάθαρο φαβορί την τούρκικη BoostGate, η Team Phantasma δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να κοιτάξει στα μάτια το 3ο seed του TCL.

Τα φαντάσματα προσπάθησαν να βγάλουν κάποια επιθετικά plays στο botlane, ωστόσο η BSTG είχε όλες τις απαντήσεις, με την Jinx του Ruep και τον Aurelion Sol του Nakyung να παίρνουν τεράστιο προβάδισμα.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε μεγάλο stomp, με τους TP να μην μπορούν παρά να παραδοθούν στις ορέξεις των αντιπάλων τους και να λυγίζουν σε λιγότερο από 22 λεπτά.

Team Phantasma και Ανόρθωση θα συνεχίσουν αύριο την προσπάθεια τους για πρόκριση, βρισκόμενες πλέον σε μειονεκτική θέση μετά το 1-2 της 1ης αγωνιστικής ημέρας.

Τα παιχνίδια του Day 2 θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα. Ανόρθωση και Phantasma θα μπουν μαζί στο Summoner’s Rift περίπου μία ώρα αργότερα.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply