Edited screenshot taken by CompGRE twitter
by Alex717 in
ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη Comp

Η ημέρα του μεγάλου τελικού του LEC στο Mάλμε ήταν ξεχωριστή τόσο για την ιστορία της διοργάνωσης όσο και για το ελληνικό League of Legends. Οι Rogue, αψηφώντας όλες τις προβλέψεις, στέφθηκαν πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους και το ADC της ομάδας Μάρκος “Comp” Σταμκόπουλος έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης.

Έχοντας κάνει τα πρώτα του βήματα στα ελληνικά τουρνουά eGaming και GameAthlon και στην συνέχεια στο League of Legends Greek Championship, ο 20χρονος παίκτης πραγματοποίησε το όνειρο που έχει ο καθένας όταν ξεκινάει την καριέρα του. Πλέον, προετοιμάζεται μαζί με την ομάδα του για την παρθενική εμφάνιση στην παγκόσμια σκηνή όπου θέλει να δείξει τί αξίζει σε όσους δεν τον γνωρίζουν.

Το Esportal βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ταλαντούχο Έλληνα marskman λίγες ημέρες πριν πάρει την πτήση για την άλλη μεριά του Ατλαντικού όπου διεξάγονται τα Worlds 2022. Εκείνος μας είπε για τις φιλοδοξίες του, ενώ αναφέρθηκε επίσης τόσο στον θρίαμβο των Rogue όσο και στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Comp and Trymbi – Image via Riot Games

-Καταρχάς συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία με τους Rogue. Ξεκινώντας ήθελα να σε ρωτήσω αν η κατάκτηση του LEC και η συμμετοχή στα Worlds ήταν από τους κύριους στόχους που είχες βάλει όταν ξεκίνησες την πορεία σου στο competitive και αν υπάρχει κάτι άλλο συγκεκριμένο που θα ήθελες να πετύχεις.

Ξεκάθαρα το να κερδίσω στο υψηλότερο επίπεδο είναι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους που πιστεύω ο καθένας που παίζει επαγγελματικά το παιχνίδι θα πρέπει να έχει. Η κατάκτηση του LEC σίγουρα ήταν ένας από αυτούς του στόχους όπως και η συμμετοχή στα Worlds.

-Στον τελικό πραγματοποίησες μια εκπληκτική εμφάνιση και δεν σημειώσεις ούτε ένα death σε τρία παιχνίδια. Πιστεύεις ότι αν είσαι στην καλή σου ημέρα, υπάρχει κάποιος ADC παίκτης στην Ευρώπη που μπορεί να σε κοντράρει στα ίσια?

Δεν νομίζω ότι είχα ή θα έχω ποτέ σαν σκεπτικό πως αν βρίσκομαι σε καλή ημέρα δεν υπάρχει κανένας που μπορεί να με κοντράρει στα ίσια. Από προσωπική εμπειρία το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να νιώθω 100% ο εαυτούς μου όσον αφορά την άνεση αλλά και την προετοιμασία μου την ημέρα των αγώνων.

-Στο 2ο παιχνίδι της σειράς των τελικών επέλεξες την Caitlyn όπως είχες κάνει και στο Game 5 εναντίων των MAD Lions. Είναι ένα pick που έχεις την άνεση να το παίξεις σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις του draft? Υπάρχει κάποιο άλλο champion με το οποίο είσαι άνετος σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις?

Η Caitlyn προσωπικά για εμένα είναι ένα από τα champions που μπορώ πάντοτε να δω καλές στιγμές για να το επιλέξω. Νιώθω ότι σίγουρα στο συγκεκριμένο champion έχω το πάνω χέρι όπως μπορεί να συμβαίνει και σε κάποια αλλά που δεν έχω δείξει ακόμη μιας και το έχω προπονήσει και γενικότερα γνωρίσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ήρωα.

Comp LEC 2022 Summer split Finals MVP – Image via LEC twitter

-Είμαι σίγουρος ότι όταν πηγές στους Rogue είχες μεγάλες προσδοκίες, αν όμως σου έλεγε κάποιος ότι θα ήσασταν και στους δύο φετινούς τελικούς και θα παίρνατε μάλιστα και τον τίτλο θα τον πίστευες? Οι στόχοι της ομάδας ήταν εξαρχής η κορυφή ή το πηγαίνατε βήμα-βήμα?

Δεν νομίζω να το πίστευα με σιγουριά προτού ξεκινήσουμε τον Ιανουάριο μιας και δεν γνώριζα και για εμένα σαν invividual σε τι επίπεδο θα βρισκόμουν μην έχοντας παίξει στο επαγγελματικό επίπεδο για έναν ολόκληρο χρόνο. Ευτυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδανικά.”

-Μέχρι πριν λίγες ημέρες, οι Rogue είχαν το προσωνύμιο chockers. Πιστεύεις ότι είναι άδικο να χαρακτηριστεί έτσι μία ομάδα που κάθε χρόνο βρίσκεται στις κορυφαίες της Ευρώπης και θα παίξει στα Worlds για 3η συνεχόμενη χρονιά?

Γενικότερα η άποψη μου πάνω στη συγκεκριμένη ερώτηση είναι ότι το ίντερνετ μπορεί να αποκαλέσει τον καθένα όπως αυτό επιθυμεί, μη γνωρίζοντας όλη τη προσπάθεια που μπορεί να γίνεται πίσω από αυτά που φαίνονται. Εμένα προσωπικά δεν με έχει επηρεάσει ποτέ και δεν έχει επιπτώσεις στην απόδοση μου αλλά εύχομαι τουλάχιστον μετά από αυτό το perfomance στον τελικό να μειώθηκαν τα άτομα που μας αποκαλούσαν έτσι.

-Γίνατε μόλις η 5η διαφορετική ομάδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού League of Legends που παίρνει πρωτάθλημα.  Θεωρείς ότι αυτή η τεράστια επιτυχία θα μπορούσε να είναι αυτό που έλειπε από την ψυχολογία κάποιων παικτών για να ξεκινήσει μία περίοδος με περισσότερους τίτλους? (πάντα με δεδομένο ότι το ροστερ θα παραμείνει το ίδιο για το 2023).

Σίγουρα μπορεί κάποιοι παίκτες έχοντας φτάσει αρκετές φορές κοντά στη 1η θέση αλλά ποτέ με επιτυχία μέχρι αυτό το split να χρειάζονταν αυτόν τον τίτλο για να τους ανεβάσει το confidence για τα επόμενα χρονιά.

-Υπήρχε μια τάση από την στιγμή που υπέγραψες στους Rogue να μην σε υπολογίζει μια μερίδα του κόσμου ως ένα από τα καλύτερα ADC στο LEC λόγω των όσων είχαν συμβεί στους Vitality. Ακόμα και μετά τον τελικό του Spring split αλλά και την φετινή regular season κάποιοι θεωρούσαν ότι δεν θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις στα κρίσιμα. Η παρουσία σου στις δύο σειρές του Μάλμε θεωρείς ότι ήταν το σημείο όπου ανέβηκες επίπεδο και στην συνείδηση του κόσμου?

“Αν μιλήσουμε με βάση τη λογική σίγουρα θα έπρεπε να είναι η στιγμή αλλά σίγουρα δεν μπορώ να γνωρίζω 100%. Προσωπικά το μόνο που κοιτάω είναι να κάνω ό,τι είναι ιδανικό για να διατηρήσω αυτή την απόδοση και το επίπεδο σε κάθε αγώνα και τα υπόλοιπα έρχονται”

-Θα αλλάξω λίγο το θέμα και θα σε ρωτήσω κάποια πράγματα για το παγκόσμιο. Φαντάζομαι ότι μέχρι σήμερα θα έχετε παίξει κάποια scrims στο Worlds Patch. Θέλω να μου πεις δυο λόγια για το πώς πιστεύεις ότι θα είναι το meta και ποια θεωρείς θα είναι τα πιο δυνατά picks στο botlane?

“Δυστυχώς, μου είναι άκρως δύσκολο να απαντήσω κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή μιας και θα πάρουμε μια πιο ξεκάθαρη “εικόνα” με το που έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε ομάδες από Κορέα και Κίνα και να δούμε τον τρόπο με τον οποίο κάνουνε approach το draft. Οι αναμετρήσεις με τις κορυφαίες ομάδες θα δείξουν πολλά”

-Η περίοδος προετοιμασίας για τις ομάδες που δεν έχουν έδρα στην Αμερική είναι λίγο περίεργη. Θεωρείς ότι η περίπου μία εβδομάδα δυνατών scrims που θα έχετε όταν φτάσετε στις ΗΠΑ είναι αρκετή η θα προτιμούσες να βρίσκεσαι εκεί από τώρα?

“Σίγουρα δεν είναι το ιδανικότερο και γενικότερα από ότι είχα ακούσει τις περασμένες χρονιές οι ομάδες ταξίδευαν για το Παγκόσμιο τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες νωρίτερα άρα οι συγκεκριμένες συνθήκες δεν θα είναι και οι πιο εύκολες για την προετοιμασία. Ωστόσο, πιστεύω ότι τα scrims που θα κάνουμε όταν πάμε στις ΗΠΑ θα βοηθήσουν πολύ”

-Υπάρχει μια γενική πεποίθηση ότι η διαφορά επίπεδου ανάμεσα στις ομάδες της Ανατολής και της Δύσης είναι αυτήν την στιγμή  η μεγαλύτερη  που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Συμφωνείς ότι το χάσμα είναι τεράστιο ή πιστεύεις ότι αν κάποια western teams πιάσουν πολύ καλή απόδοση αυτό θα είναι αρκετό για να προκαλέσουν εκπλήξεις?

Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω εναντίων ομάδων από την Ανατολή άρα είναι πολύ δύσκολο να το απαντήσω από το προσωπικό μου point of view. Θα πρέπει να το δούμε στην πράξη αλλά πιστεύω στις δυνατότητές μας.

-Υπάρχει κάποιος παίκτης στην θέση του marksman από το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα που θεωρείς ότι ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους? Ποιόν θα ήθελες να αντιμετωπίσεις περισσότερο από όλους?

Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος παίκτης που να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Σαν top 5 θα έβαζα τους Viper, GALA, Jackeylove, Ruler και Gumayusi.”

-Για κλείσιμο θέλω να μου πεις αν έχεις θέσει κάποιος συγκεκριμένους στόχους για το επερχόμενο παγκόσμιο και να πεις κάτι σε όσους θα δουν αυτήν την συνέντευξη.

“Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ από τα άτομα που γενικότερα αναφέρω τί στόχους έχω θέσει αλλά σίγουρα στοχεύω να πάω πολύ μακριά. Ελπίζω να απολαύσατε μερικές γνώμες και απαντήσεις από μεριάς μου και εύχομαι να σας κάνω ακόμα πιο περήφανους στα Worlds!.”

Θυμίζουμε ότι η πρώτη αναμέτρηση για την τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για τα μεσάνυχτα της 8ης Οκτωβρίου, με τους Rogue να αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της Δύσης για διάκριση.

Μείνετε συντονισμένοι στο Esportal.gr για διαρκής ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν εν’ όψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος που έρχεται στο τέλος του μήνα με την έναρξη των προκριματικών.

Για περισσότερες συνεντεύξεις από πρωταγωνιστές του χώρου, κάντε κλίκ στην κατηγορία Συνεντεύξεις στην κεντρική σελίδα του Esportal.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply