by Alex717 in
ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

# Συνέντευξη HungryPanda

Τα play-ins του EU Masters ξεκινάνε την επόμενη εβδομάδα και η ελληνική εκπροσώπηση δεν θα περιοριστεί στις δύο καλύτερες ομάδες του Greek Legends League, αφού ο Έλληνας support παίκτης Νίκος “HungryPanda” Νικολαΐδης θα συμμετάσχει με τους aNc Outplayed, με τους οποίους κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του ιταλικού πρωταθλήματος και να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Ο 23χρονος παίκτης είναι γνωστός εδώ και αρκετά χρόνια για την σημαντική παρουσία του τόσο στην ελληνική σκηνή όσο και σε δυνατά πρωταθλήματα του εξωτερικού με ομάδες όπως οι SK Gaming, Euronics Gaming και S04 Esports. Πλέον έχει συγκεντρώσει αρκετές εμπειρίες που τον έχουν βοηθήσει να φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, κάτι που φάνηκε από τα παιχνίδια του στο φετινό Summer split, όπου ξεχώρισε για την απόδοσή του και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το καλύτερο support στο ιταλικό PG Nationals.

Το Esportal επικοινώνησε με τον Νίκο λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα της ομάδας του στα play-ins του European Masters, με τον ίδιο να μιλάει για τις προσδοκίες του στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται και να απαντάει σε ερωτήσεις που αφορούν τόσο την προσωπική πορεία του όσο και κάποια σημαντικά θέματα για την επαγγελματική σκηνή του League of Legends.

S04 HungryPanda

-Καταφέρατε να περάσετε στα προκριματικά του EU Masters με την ομάδα σου.  Πώς εξελίσσεται η προετοιμασία, κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτά που κάνατε όλη την σεζόν, για παράδειγμα ΄έχετε πιο δυνατά scrims? (παιχνίδια προπόνησης)

“Κυρίως κάνουμε την στάνταρ προετοιμασία, τα ίδια scrims, τα ίδια reviews, δοκιμάζουμε καινούργια champions και compositions για το EU Masters και βελτιώνουμε τα λάθη που κάναμε σαν ομάδα μέχρι τώρα στο split.”

-Τι στόχους έχετε βάλει για την διοργάνωση? Ξέρουμε ότι με το σύστημα που υπάρχει πλέον θα συναντήσετε πολύ δυνατούς αντιπάλους ακόμα και στα play-ins

“Στόχος μας είναι να περάσουμε από τα play-ins, να πάμε στο top 16 και από εκεί και πέρα να παρουσιαστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε.”

-Αν μπορείς να τοποθετήσεις την ομάδα με βάση την δυναμική της από αυτά που έχεις δει ότι μπορείτε να κάνετε, σε τί επίπεδο πιστεύεις βρίσκεστε σε σχέση με τα υπόλοιπα μικρότερα ERLs και σε σχέση με τα μεγαλύτερη πρωταθλήματα?

“Πιστεύω στις καλές μας ημέρες μπορούμε να κοντράρουμε ομάδες από πολύ δυνατά πρωταθλήματα και όσον αφορά τις ομάδες από τα μικρότερα ERLs θεωρώ ότι αν είμαστε σε καλή κατάσταση μπορούμε να τις κερδίσουμε όλες.”

-Όπως προαναφέρθηκε, είχατε ένα πολύ καλό split με τους Outplayed και φέρατε την ομάδα στον τελικό του ιταλικού πρωταθλήματος μετά από πολύ καιρό. Εκτός από το παικτικό κομμάτι πιστεύεις ότι για να πάει καλά μία ομάδα παίζει ρόλο και το αν οι παίκτες τα βρίσκουν  μεταξύ τους σαν χαρακτήρες?

“Είναι πολύ βασικό οι παίκτες να τα βρίσκουν πρώτα μεταξύ τους σαν άνθρωποι και μετά σαν παίκτες αλλιώς δεν μπορεί να δουλέψει σωστά μία ομάδα και μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στην πορεία.”

-Έχεις διαγράψει μεγάλη πορεία τόσα χρόνια και στην Ελλάδα και σε δυνατά ξένα πρωταθλήματα. Αν σου έλεγε κανείς όταν ξεκίνησες να παίζεις σε ομάδες ότι θα είχες φτάσει στα 23 σου έχεις αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο θα το θεωρούσες μεγάλη επιτυχία ή έχεις θέσει ακόμα υψηλότερους στόχους?

“Θεωρώ ότι έχω παίξει σε αρκετά καλό επίπεδο αλλά όταν ξεκίνησα είχα μεγαλύτερους στόχους που για διάφορους λόγους δεν έχω καταφέρει να τους πετύχω μέχρι τώρα, όμως υπάρχει ακόμα χρόνος και θα τα δώσω όλα για να τα καταφέρω.”

-Προσωπικά σαν παίκτης θεωρείς ότι αυτό το split σε βοήθησε να γίνεις ακόμα καλύτερος ή  περιμένεις το EU Masters για να μετρήσεις τις δυνάμεις σου?

Πιστεύω ότι είμαι σε φόρμα παικτικά και φαίνεται από το γεγονός ότι έκανα ένα πολύ καλό split στην Ιταλία, όμως σίγουρα θα φανεί πιο ξεκάθαρα στο EU Masters αφού το επίπεδο θα είναι πιο υψηλό.

Outplayed vs Atleta Esport PG Nats 2022 Summer split play-offs

-Έχοντας αγωνιστεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μπορείς να μου πεις την δική σου άποψη για το ποια είναι τα κύρια σημεία στα οποία διαφέρει το GLL από τα πιο δυνατά ERLs? Έχει να κάνει περισσότερο με το ταλέντο των παικτών ή με την νοοτροπία και την οργάνωση?

“Για εμένα έχει να κάνει περισσότερο με την οργάνωση. Ταλέντο στην Ελλάδα υπάρχει αλλά δεν αξιοποιείται σωστά επειδή δεν έχουμε ούτε τους πόρους ούτε την οργάνωση που απαιτείται. Γι’ αυτό το λόγο αν κάποιος που αγωνίζεται στην Ελλάδα θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω πρέπει να συγκεντρωθεί περισσότερο στον εαυτό του, στο solo queue και να παρακολουθεί το πώς παίζουν στα μεγαλύτερα ERLs.”

-Στην συνέντευξη με τον προπονητή της Team Phantasma, Βασίλη “Therock7” Βολτή μας είχε τονίσει το πόσο μεγάλο ρόλο στην απόδοση της ομάδας παίζει το να βρίσκονται οι παίκτες σε gaming house. Εσύ που έχεις ζήσει και την εμπειρία του gaming house, τί άποψη έχεις γι’ αυτό?

Παίζει τρομερό ρόλο σε μία ομάδα όταν οι παίκτες ζούνε μαζί και συναναστρέφονται μεταξύ τους καθημερινά. Όσο καλύτερα γνωρίζεις τον άλλο σαν άνθρωπο τόσο καλύτερες συζητήσεις θα κάνεις και θα μπορείς να λύσεις κάποια προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν. Όταν είσαι στο gaming house και ζεις τους άλλους ανθρώπους, τότε σχηματίζεται μία καλύτερη σχέση τόσο μεταξύ των παικτών όσο και ανάμεσα σε παίκτες και coaching staff.

LVP Summer Split 2019, Team Queso vs S2V Esports

-Επίσης ένα θέμα που είχαμε συζητήσει με τον TheRock7 αλλά θα ήθελα και την οπτική ενός παίκτη πάνω σε αυτό. Κατά την διάρκεια της πορείας σου, σε τι βαθμό σε έχουν βοηθήσει να αναπτυχθείς σαν παίκτης οι προπονητές που είχες και πόσα έχεις πάρει από coaches σε σχέση με αυτά που έχεις μάθει από συμπαίκτες και αντιπάλους? Πιστεύεις ότι στα μικρότερα ERLs σπανίζουν οι πολύ καλοί προπονητές?

“Oι προπονητές που είχα στο παρελθόν με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να μάθω καλύτερα στο παιχνίδι, στο να είμαι καλύτερος συμπαίκτης και στο να μιλάω πιο αποτελεσματικά μέσα στο παιχνίδι. Γενικότερα ο coach είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος μίας ομάδας.

“Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, θεωρώ ότι και στα minor ERLs υπάρχουν καλοί coaches και εμένα προσωπικά με έχουν βοηθήσει κυρίως προπονητές με τους οποίους έχω συνεργαστεί σε ομάδες του εξωτερικού.”

-Έχεις παίξει εναντίων πολύ καλών παικτών και μερικοί από αυτούς μάλιστα αγωνίζονται αυτή την στιγμή στο LEC (πχ Trymbi, Flakked, Sertuss). Γενικά πιστεύεις ότι ένας παίκτης μπορεί να έχει ταλέντο αλλά να μην έχει καταφέρει να το δείξει μέχρι να βρεθούν τα σωστά άτομα που θα τον βοηθήσουν να το ξεδιπλώσει?

“Έχει να κάνει με το τί κύκλο ατόμων έχεις γύρω σου και το πώς δουλεύεις. Πιστεύω πως πολλοί hard workers δουλεύουν λάθος και δεν μπορούν να δείξουν το ταλέντο τους, Ίσως δουλεύουν πάρα πολύ, ίσως δεν δουλεύουν αποτελεσματικά, ίσως δεν συγκεντρώνονται αρκετά στους στόχους που έχουν θέσει, με αποτέλεσμα να σπαταλάνε το ταλέντο που έχουν.”

Team Singularity HungryPanda

-Παίρνοντας και υπόψιν την προσωπική σου εμπειρία, ποια στοιχεία πιστεύεις ότι είναι αυτά στα οποία πρέπει να εστιάσει κάποιος για να ανέβει επίπεδο ως παίκτης? Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που ξεκινάει τώρα την πορεία του?

“Θα του έλεγα να βλέπει βίντεο (VODs) και streams από high elo παίκτες του ρόλο του, να κάνει review τα δικά του παιχνίδια στο solo queue ώστε να δει τί κάνει λάθος, όσο μπορεί να προσαρμόζεται και να ακολουθεί το meta και φυσικά να είναι πρόθυμος να αφιερώσει αρκετό χρόνο πάνω σε αυτό”

-Πιστεύεις ότι μέσα από το solo queue μπορεί κάποιος να γίνει αρκετά καλός για να παίξει αμέσως σε αρκετά υψηλό επίπεδο ή πρέπει πρώτα να αγωνιστεί σε χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδες και να ανέβει σταδιακά?

“Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται κάποιος να έχει παίξει πρώτα σε κάποιο minor ERL για να αγωνιστεί σε καλό level. Αν είσαι καλός από άποψη mechanics και έχεις ταλέντο θα βρεις σίγουρα την ευκαιρία να κάνεις κάποια try-outs (δοκιμαστικά) σε δυνατές ομάδες και μετά θα φανεί το πόσο θέλεις να δουλέψεις και να βελτιωθείς.”

Greek Legends League 2020 Spring split finals WLG vs Intrepid Fox

-Πάμε λίγο σε κάτι που αφορά γενικότερα το competitive gaming. Πόσο πιεστική είναι η δουλεία ενός παίκτη που αγωνίζεται σε ανταγωνιστικό επίπεδο? Υπάρχουν φορές που πιέστηκες τόσο σε σημείο που έφτασες να πεις ότι δεν  θα συνεχίσεις?

“Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύ πίεση, δεν έχω σκεφτεί όμως να το παρατήσω αφού έχω θέσει κάποιους στόχους. Θεωρώ ότι η πίεση είναι διαχειρίσιμη, αλλά έχει να κάνει με την αντίληψη του καθενός και με το πώς βλέπει τα πράγματα και πώς μπορεί να αξιοποιήσει αυτή την πίεση.

“Μπορεί κάποιος να πει ότι “δεν μπορώ άλλο”, μιας και για να ασχοληθείς με αυτό χρειάζεται να αφιερώσεις πολλές ώρες από την ζωή σου. Κάποιος άλλος ίσως χρησιμοποιήσει την πίεση παραγωγικά για να του δώσει κίνητρο ώστε να βελτιωθεί σαν παίκτης. Εξαρτάται από τον άνθρωπο και μπορεί να έχει διαφορετικά αποτελέσματα στον καθένα.”

-Τέλος, θέλω να μου πεις αν υπάρχουν κάποιες ομάδες που θέλεις να αντιμετωπίσεις στα play-ins του EU Masters και σε περίπτωση που περάσατε στα groups και αν υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες με τους οποίους θες να βρεθείς αντίπαλος.

“Σε περίπτωση που περάσουμε στο main stage θέλω να παίξω εναντίων της Schalke. Είναι η παλιά μου ομάδα, έχουμε φιλικές σχέσεις με τα παιδιά και θέλω να τους αντιμετωπίσω.”

S04 Esports win over SK Gaming and secure EU Masters main stage spot

Τόσο η ομάδα του HungryPanda όσο και οι δύο εκπρόσωποι του GLL, Ανόρθωση και Team Phantasma θα μπουν στην μάχη των προκριματικών του EU Masters 2022 Summer split το τετραήμερο 24-27 Αυγούστου και θα παλέψουν σκληρά για να φέρουν εις πέρας την δύσκολη αποστολή της πρόκρισης στο main stage.

Για περισσότερες συνεντεύξεις από πρωταγωνιστές του χώρου που έρχονται μελλοντικά, κάντε κλίκ στην κατηγορία Συνεντεύξεις στην κεντρική σελίδα του Esportal.

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply